Posušje predstavilo novog igrača i najavilo ga kao veliko pojačanje u borbi za ostanak
Posušje usred polusezone dovelo pojačanje.

Georgijević se vratio u BiH

Posušje predstavilo novog igrača i najavilo ga kao veliko pojačanje u borbi za ostanak · Zvanično

Eldar Ganibegović

Jedan od brojnih klubova koji se bore za ostanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ove sezone, Posušje, doveo je novog igrača, a vidjet ćemo da li će im on pomoći na putu do konačnog cilja.

Danas je HŠK Posušje zvanično potvrdio da je ugovor s ovim bh. premijerligašem potpisao bivši fudbaler Veleža, Dejan Georgijević.

Iz hercegovačkog kluba poručili su da se radi o velikom pojačanju u borbi za ostanak u ligi, a on je nakon potpisa poručio:

"Kada sam dobio poziv iz Posušja, nisam se puno dvoumio, samo sam rekao da želim doći na Mokri Dolac. Klub je ovo koji ima zaista sve, od odlične organizacije, infrastrukture i navijača. Sretan sam i nadam se da ćemo ispuniti sve ciljeve koje je uprava stavila ispred nas."

DEJAN GEORGIJEVIĆ NOVI JE PLAVO-BIJELI | 📃✍🏻 S velikim zadovoljstvom i ponosom obavještavamo javnost da je realizirano...

Posted by HŠK Posušje on Tuesday, April 11, 2023

On je slobodan od januara mjeseca kada je napustio Simbu, klub iz Tanzanije u kojem je proveo pola godine i odlučio da digne sidro.

Oglasi

Georgijević je veći dio karijere proveo u Srbiji, nastupao je za Zemun, Teleoptik, Partizan, Inđiju, Voždovac, ali i Ferencvaroš, Domžale te Irtysh.

U Premijer ligi Bosne i Hercegovine u dresu Veleža upisao je ukupno 19 nastupa uz pet pogodaka i dvije asistencije.

Radi se o bivšem U16 reprezentativcu Srbije. Za ovu selekciju nastupio je 16 puta i postigao osam pogodaka. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje je nakon trijumfa protiv Slobode u prošlom kolu na osmoj poziciji s 27 bodova, tri više od Slobode i Sloge koji su u opasnoj zoni. 

U narednom kolu Posupje će u goste upravo kod Sloge u Doboj, a vidjet ćemo da li će Georgijević debitovati već na toj utakmici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi