Sloboda potpuno razočarala u Posušju i zasluženo izgubila
Danijel Pranjić porazom je debitovao na klupi FK Sloboda. Tuzlanski tim se iz Posušja vratio bez bodova (Foto: HŠK Posušje)

Velika tri boda za domaći tim

Sloboda potpuno razočarala u Posušju i zasluženo izgubila

Midhat Šljivak

Posušje je u 25. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine je na Mokrom Docu dočekalo tuzlansku Slobodu i slavilo je pobjedu rezultatom 2:0. Domaći su tako došli do velika tri boda protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak i pobjegli su iz opasne zone.

Posušje je protiv Slobode prekinulo niz od šest utakmica bez pobjede u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Tim Branka Karačića slavio je pobjedu od 2:0 i došao je do velika tri boda u borbi za opstanak.

Prvih 45 minuta donosi apsolutnu dominaciju domaćeg tima. Prva velika šansa viđena je u osmoj minuti kada udarac Milanovića dobro brani Erić.

Šest minuta kasnije Posušje dolazi do prednosti. Gabrijel Boban je uposlio Brkovića, a ovaj postiže pogodak za prednost domaćeg tima od 1:0.

Sloboda je dosta loše izgledala na terenu. Posušaci su potpuno kontrolisali situaciju na terenu, imali su nekoliko dobrih pokušaja, da bi u finišu prvog dijela došli i do drugog gola.

Jedan igrač Slobode igrao je rukom u kaznenom prostoru. Sudija Aleksandar Njegomirović pokazuje na bijelu tačku odakle je precizan Gabrijel Boban za 2:0 u 39. minuti meča.

Oglasi

Na prvo uzbuđenje u nastavku čekalo se osam minuta. Toni Jović dobro šutira iz slobodnog udarca, Erić to brani. Potom prijeti i Milanović, ali je neprecizno.

Ulaskom Nikole Komazeca u igru Sloboda postaje nešto opasnija po gol protivnika. Stameni napadač u 63. minuti upućuje prvi šut gostiju prema golu Posušja u ovom meču, nije bio prcizan.

Najbolju šansu za goste imao je upravo Komazec. U 71. minuti pokušava glavom nakon ubačaja Husejinovića, brani Kukić.

Do kraja meča promjene rezultata nije bilo. Posušje je došlo do velika tri boda s kojima je skočilo na sedmu poziciju, ali i dalje su ugroženi kao i polovica liga.

Sloboda je s druge strane ostala na 24 boda. Danijel Pranjić nije debitovao na najbolji način na klupi tuzlanskog kluba i do kraja sezone Tuzlacima predstoji teška borba za opstanak.

Oglasi

Timu s Tušnja u narednom kolu predstoji gostovanje kod još jednog davljenika Igmana iz Konjica, a bitan meč igra u Posušje na gostovanju kod Sloge u Doboju.

Premijer liga BiH, 25. kolo:

Posušje - Sloboda 2:0 (Brković 14. Boban 39'p)

Posušje: Kukić, Maglica, Pavlović, Horić, Lučić, Begić, Brković, Marković, Milanović, Jović, Boban.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Erić, J. Osmić, Jusić, Šubert, Osmanković, Pervan, M. Osmić, Bekić, Maksimović, Mehmedović, Alić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
Otjerati uhl****,Mujezinoviće,Secerbegovice...sa Slobodne sise i reset kluba ...Rastjerati stoku...
4 1
Mustafa
Mašala mašala naša Slobodica jadnica i bijednica se napokon kutarisa dugogodišnje borbe za opstanak. Bilo je krajnje vrijeme da ispadnemo i prekratimo muke ! Ovaj smo veliki uspjeh postigli predvođeni sa stručnjakom za WC-e koji je došao iz lijepe naše, iz čuvenog hrvatskog Trnja! Pošto će večeras i Tuzla City prekratiti muke i ispasti usrana Tuzla ostaće bez ijednog premijerligaša! Fudbalske klubove ugasite a na Tušnju iskopajte novo Panonsko jezero !
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi