Ko propušta naredno kolo: Problemi za Posušje, Velež, Željezničar, Sarajevo...

Susreti Premijer lige se igraju u petak i subotu

Ko propušta naredno kolo: Problemi za Posušje, Velež, Željezničar, Sarajevo...

Samir Mlaćo
Susreti narednog kola Premijer lige igraju se u petak i subotu.

Biće sigurno uzbudljivo, a zavjesa na 25. kolo spuštena je večeras na Pecari. Široki Brijeg i Igman su remizirali (0:0).

Kada su suspenzije (žuti i crveni kartoni) za naredno kolo u pitanju, čak deset nogometaša nema pravo nastupa.

Željezničar će na megdan Zrinjskom bez Semira Štilića, dok će Leotar ugostiti FK Sarajevo bez Denisa Stojkovića. Kod bordo tima pravo nastupa nema Nemanja Tomašević.

FK Tuzla City u važnom meču dočekuje Velež bez Diabyja, te Karjaševića i Čelikovića, a kod Mostaraca pravo nastupa nema Ante Hrkač.

U velikim problemima je Posušje koje će na megdan Slogi Doboj bez čak trojice prvotimaca. Pravo nastupa nemaju Jovan Vladimir Pavlović, Zvonimir Begić i Kenan Horić.

Oglasi

Kolo br. 26 će biti otvoreno na čitlučkim Barama gdje će dominantni Zrinjski od 15 sati biti domaćin Željezničaru koji je još uvijek u potrazi za nasljednikom Edisa Mulalića.

Sat vremena kasnije, tačnije od 16 sati, na stadionu Tušanj probuđeni Tuzla City će dočekati zahuktali Velež koji igra odlično ovog proljeća.

U subotu će se tri utakmice igrati istovremeno. I to od 16 sati kada se sastaju Leotar - Sarajevo, Igman - Sloboda i Sloga Meridian - Posušje.

Nema sumnje da će sve tri popodnevna meča subotnjeg programa biti itekako zanimljiva jer svim timovima silno trebaju bodovi da ostvare svoje ciljeve.

Runda će se zatvoriti na stadionu Pecara gdje će od 18:30 još jedan derbi igrati Široki Brijeg i Borac koji je ovog vikenda ubjedljivo poražen od Zrinjskog sa 3:0.

Oglasi

Premijer liga BiH, 26. kolo:

Petak:

HŠK Zrinjski – FK Željezničar

FK Tuzla City – FK Velež

Subota:

Oglasi

FK Igman – FK Sloboda

FK Sloga Doboj – HŠK Posušje

FK Leotar – FK Sarajevo

NK Široki Brijeg – FK Borac

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Sta je rec pa kod borca niko nije pod suspenzijom, golemo bas
1 0
BordoBijeli1946
Mi smo pojacani neigranjem Tomasevica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi