FK Sarajevo upravo objavio: Dejan Iliev napušta tim s Koševa

Golman odlazi

FK Sarajevo upravo objavio: Dejan Iliev napušta tim s Koševa · Zvanično

Eldar Ganibegović

Dejan Iliev više nije član FK Sarajevo, potvrdio je to na svojim zvaničnim profilima klub s Koševa.

"FK Sarajevo obavještava navijače da je, u dogovoru sa igračem, odlučeno da se saradnja neće nastaviti.

Dejanu se zahvaljujemo na njegovom zalaganju u ekipi.

Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere. Hvala i sretno", objavio je FK Sarajevo.

Podsjetimo, Dejan Iliev je u FK Sarajevo stigao iz HJK Helsinki u februaru 2024. godine i već je došlo vrijeme za oproštaj.

Oglasi

Minule je sezone na golu Sarajeva stojao 15 puta. Primio je 19 golova, a na pet utakmica je sačuvao mrežu netaknutom.

Ostaje da vidimo gdje će ovaj 29-godišnjak nastaviti karijeru, no za pronalazak novog angažmana ne bi trebao imati problema.

Dijete je Belasice, ali je još kao tinejdžer otišao u omladinski tim Arsenala da bi 2019. godine otišao na posudbu u slovački SKF Sered.

Bio je još na posudbama u Jagielloniji, Shrewsburyju, ponovo Seredum da bi 2022. godine u slobodnom transferu otišao u AS Trencin.

Debitovao je u junu 2022. godine za A selekciju Sjeverne Makedonije i to mu je jedini nastup do sada, dok je upisao i 13 nastupa u omladinskim selekcijama.

Oglasi

Treba dodati da ovaj 195 cm visoki golman iz Strumice ima i englesko državljanstvo, što mu je svakako još jedan plus u karijeri.

Što se FK Sarajevo tiče, do sada je potvrđeno da su ovaj klub napustila četiri igrača:

Haris Duljević, Slaviša Radović i Marin Aničić odlaze kao slobodni igrači, dok se Ajdin Hasić vratio u Bešiktaš nakon posudbe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon što je predstavljen novi trener FK Sarajevo, Zoran Zekić, sada se očekuju i određene prinove u svlačionici tima s Koševa. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
Mi smo veći cirkus i od Vrapćićana
0 2
user1705610547
Raspad sistema...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi