Hrvatski fudbaler ne spava: "Htjeli su da uđu u moj stan, strahujem za porodicu"
FOTO: EPA

Ne može da vjeruje šta se dešava

Hrvatski fudbaler ne spava: "Htjeli su da uđu u moj stan, strahujem za porodicu"

Haris Zilić

Totalni haos za vikend je obilježio evropski fudbal. Odgođena je utakmice francuske Ligue 1 između Mraseilla i Lyon zbog incidenata prije same utakmice.

Navijači Marseilla kamenovali su bus sa igračima Lyona, a najgore je prošao trener Fabio Grosso.

Grosso je zaradio teške povrede glave i čak 13 šavova oko oka i očito je da sve to ne izgleda nimalo dobro.

Za sada je uhapšeno devet osoba koje su sudjelovale u kamenovanju autobusa sa igračima Lyona, a policija nastavlja da traži i ostale učesnike ovog incidenta.

Nakon svega u strahu je i hrvatski fudbaler Dejan Lovren koji se vratio u Lyon u januaru ove godine. Lvoren je Lyon napustio 2013. godine, a sada je odlučio da pri kraju karijere ponovo bude dio Lavova. Opisao je šta se sve dešavalo za vikend.

Oglasi

"Prvo su razbili prozore kamenjem, zatim su na gađali bocama i jedna boca je pogodila trenera. Nakon toga bacali su i baklje na nas, sreća svi smo brzo regaovali, spustili smo se tako da nas je baklja promašila", rekao je Lovren i dodao:

"Ove stvari su totalno lude. Kad sam bio ovdje prije više od deset godina ovog nije bilo, zaista je ovo sve ludo."

Lovren je istakao i da brine za svoju sigurnost.

"Nedavno su htjeli da mi uđu u stan iako se nalazi u sigurnoj zgradi. Čovjek mi stoji ispred stana, imamo obezbijeđenje sada, ovo je ludnica stvarno, strahujemo."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ne možemo ovo nazvati normalnin životom, kao da živim negdje na istoku. Osjećam se nesigurno prije svega za porodicu. Ovo se često dešava i zakon mora nešto poduzeti."

Lyonu ove sezone ide katastrofalno i zakucani su za dno tabele francuske Ligue 1 sa svega tri osvojena boda u devet odigranih utakmica.

Top Komentari

vence
Na istoku za takvo što ide ruka ili obje..nema toga na istoku..uglavnom su krađe na zapadu sktuelne :D
0 1
plemic
bježi doma u bosnu, u najgorem slučaju završiš u muzeju u jablanici.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi