Šta je direktor Borca imao da kaže nakon nemilih dešavanja u Mostaru?

Dejan Lukendić nakon meča

Šta je direktor Borca imao da kaže nakon nemilih dešavanja u Mostaru?

S. Grebović

Utakmica 10. kola Premijer lige BiH između Veleža i Borca prekinuta je u 81. minuti nakon što je Borac postigao gol za 2:0.

Prvi gol za goste Vranješ je postigao u 36. minuti susreta direktno iz slobodnog udarca, a kapiten Borca je i u 81. minuti bio strijelac drugog gola za svoj tim.

Neposredno nakon toga, navijači Veleža izrelvoltirani odlukama sudije Sabrije Topalovića uletjeli su na teren nakon čega je susret prekinut.

Igrači jednog i drugog tima povukli su se u svlačionice, a meč bi trebao biti registrovan 3:0 u korist gostiju.

Evo kako je ovaj meč i prekid vidio Dejan Lukendić, predsjednik Borca u izjavi za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Šteta sto je utakmica završena na neslavan način. Digla se pretjerana negativna energija oko samog meča. Nije trebalo doći do prekida. Borac je zasluženo vodio. Dali smo gol na vrijeme, a Velež je imao svoje šanse koje nije iskoristio. Mislim da smo zasluženo pobijedili."

"Koliko znam delegat je u skladu sa propozicijama NFSBIH donio ovu odluku na zahtjev policije koja nije mogla garantovati bezbjednost. Mi smo do maloprije čekali da se utakmica nastavi. Nisam se osjećao bezbjedno budući da sam doživio napad. Zahvaljujem ljudima iz Veleža koji su bili korektni. Verbalni napadi su, ali kad dođe do fizičkih to onda nije to. Ovo nisu pravi navijači Veleža. Još jednom se zahvaljujem ljudima u Veleža koji su uradili sve što je bilo u njihovoj moći", dodao je Lukendić. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

block123
Niko nije išao napadat igrače Borca neki su otišli neki su ostali na tereni , meta je bio režimski sudija . Ovaj put Sabrija , idući put Kaljanac , polako svi će doći na red , dosta je režimskih klubova zato nam je 3 pretkolo najveće dostignuće .
19 4
Realist
Nemate se sta zalit na suđenje. Sudija vam je kriv i zaporaze protiv Slobode Rudara Zrinjskog pa sad i Borca. Ovu utakmicu je suđenje bilo solidno ali i da je bilo bez greške opet bi izgubili. Kondicijski ste među losim u ligi a ne mozete niti jednu smislenu akciju sastavit. Pa vama Zvonić stopera ugra. Ne znam sta vise ocekivat.
10 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi