Odbio dvije inostrane ponude, ali treću nije mogao: "Gestu kluba pamtit ću do kraja života"

Meleg u Egiptu

Odbio dvije inostrane ponude, ali treću nije mogao: "Gestu kluba pamtit ću do kraja života"

E. Škorić

Dejan Meleg je nakon dvije godine provedene u crvenim i plavim bojama napustio FK Borac i karijeru nastavlja u Egiptu.

Dejan je tokom boravka u Banjaluci ostavio dubok trag u redovima banjalučkog kluba, a pamtiće da je bio član šampionske generacije koja je osvojila naslov Premijer lige.

"Želim da se zahvalim upravi kluba, kompletnoj radnoj zajednici, svim svojim saigračima i trenerima, a posebno navijačima za sjajne dvije godine koje sam proveo u FK Borac i Banjaluka. Prošli smo, kako stih kaže, puno toga zajedno. Zajedno smo se obradovali velikim pobjedama, bilo nam je teško zbog nekih poraza, ali samo lijepi trenuci će nam ostati u sjećanju, a osvajanje naslov prvaka ostaje za sva vremena. U klubu sam nosio i kapitensku traku, i to mi je bila velika čast. FK Borac će uvijek ostati moj "drugi dom" i uvijek ću se rado vraćati u Banja Luku. Želim da poželim sreću ekipi u nastavku sezone i poručim svim Borčevcima da još jače podrže naš klub", rekao je Meleg na oproštaju od sada već bivšeg kluba.

Ne krije da je u posljednjih šest mjeseci odbio dvije strane ponude. Želja mu je, kaže, bila da ostane u FK Borac i da još jednom pokuša doći do šampionske titule, ali ovog puta na njegovu adresu stigla je ponuda koju nije mogao odbiti.

"Želja mi je bila da ostanem u Banjaluci do kraja ugovora koji sam potpisao prošlog ljeta. Ipak, ponuda koja mi je stigla iz Egipta jednostavno nije mogla biti odbijena. Moram da se zahvalim upravi FK Borac koja mi je izašla u susret. Pamtit ću tu njihovu gestu. ", rekao je Meleg.

"Želim da se zahvalim Dejanu za sve što je učinio za naš klub. Bio je pravi primjer profesionalca, na terenu i izvan njega. Svojim igrama na terenu dao je pun doprinos svim našim uspjesima u proteklom periodu, a vrata našeg kluba će mu uvijek biti otvorena. Želim mu poželjeti puno sreće u nastavku karijere i da u lijepom sjećanju ostane u FK Borac i Banjaluka", kazao je Bogoljub Zeljković, potpredsjednik FK Borac.

Dejan Meleg je za FK Borac odigrao 72 utakmice uz rezultat 15 golova i dvije asistencije.

Ove je sezone Meleg u dresu Borca nastupio na sedam utakmica (Premijer liga i prvo pretkolo Konferencijske lige), te je postigao dva gola. Sada, kada se oporavlja od povrede, vijest o raskidu saradnje svakako nije bila očekivana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U karijeri je Meleg još igrao za Crvenu zvezdu, Radnički, APO Levadiakos, Kayserispor, Vojvodinu, Cambuur te Ajax (U21), a vidjet ćemo gdje će ga fudbalski put dalje odvesti.

Također, radi se o bivšem mladom reprezentativcu Srbije. Za omladinske selekcije ove reprezentacije on je nastupio 27 puta i postigao deset golova.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi