Dejanu Lovrenu baš ne ide u finalima

Četiri poraza u nizu

Dejanu Lovrenu baš ne ide u finalima

Edmir Škorić

Ako neko ne zna kako je slaviti u finalu, onda je to Dejan Lovren.

Lovren je nedavno na Svjetskom prvenstvu u Rusiji slavio srebrenu medalju. Uspjeh Hrvatske u Rusiji je nevjerovatno veliki, ali Englezi su se dosjetili da je Lovren zapravo "čovjek koji gubi velika finala".

Za defanzivca Liverpoola prvo finale je bilo ono u Evropskoj ligi u Baselu, kada je Liverpool s 3:1 poražen od Seville u sezoni 2015/16.

Iste je sezone na Wembleyju s Redsima izgubio od Manchester Cityja, a u ovoj sezoni je igrao dva daleko veća finala i u oba je poražen.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prvo je s engleskim timom izgubio od Real Madrida rezultatom 3:1 u finalu Lige prvaka u Kijevu, a onda i u finalu Svjetskog prvenstva od Francuske u finalu u Moskvi.

Što se trofeja tiče, Lovren je osvojio u Lyonu Kup Francuske u sezoni 2011/12, a kao igrač Dinamo Zagreba je osvajao prvenstvo i kup u sezoni 2008/09.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi