Đekanović: Dobro smo se spremili i iskoristili slabosti Slavije

Trener u stručnom štabu FK Zvijezda 09

Đekanović: Dobro smo se spremili i iskoristili slabosti Slavije

S. Mlaćo

Zvijezda 09 je nastavila sa sjajnim igrama ove sezone u šampionatu Prve lige Republike Srpske.U prvom kolu Lige za prvaka tim iz Etno sela Stanišići savladao je Slaviju sa sigurnih 3:0, te uspješno startao u ovom dijelu takmičenja.

"Na otvaranju Lige za prvaka dobili smo jakog i neugodnog proivniak Slaviju, ekipu sa tradicijom. Slavije je uvijek neugodan protivnik, dobro stoje na terenu, čvrsti su i uvijek znaju šta hoće. Urađena je odlična prprema i skauting protivnika, te smo znali slabosti Slavije i iskoristili smo za osvajanje tri veoma bitna boda na otvaranju Lige za prvaka. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i držati visok nivo igre kako bi došli do cilja, a on se zove plasman u Premijer ligu", kazao je za SportSport.ba trener u stručnom štabu FK Zvijezda 09 Nebojša Đekanović, Teslićanin koji je veliko pojačanje u trenerskom štabu tima iz Etno sela Stanišići.

Pored prvog tima, Đekanović je zadužen i za praćenje rada omladinskih selekcija ovog ambicioznog kluba koje iz dana u dan postižu sve bolje rezultate. Svakako da je ovaj mladi stručnjak iz Teslića jedan od najzaslužnijih za to.

"Naravno da bez edukacija i usavršanja svaki dan ne bih ništa napravio, naravnu uz podršku ostalih kolega u stručnom štabu", dodao je Đekanović, jedan od najboljih mladih stručnjaka u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi