Krupa prvi finalist Kupa BiH

Pobjeda i u revanšu protiv Zvijezde 09

Krupa prvi finalist Kupa BiH

Fudbaleri Krupe prvi su finalisti Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas na domaćem terenu slavili pobjedu protiv Zvijezde 09 sa 2:0.

Krupa je prije sedam dana slavila u Etno selu Stanišići sa 4:0 i već je tada bilo jasno da je gotovo sigurna u finalu, a danas je samo ovjerila ovaj prolaz.

Domaći su danas odigrali tačno onoliko koliko im treba. Poveli su veoma rano, već u 3. minuti, golom Milosavljevića iz kornera. Do kraja prvog dijela susreta domaći su imali inicjativu, a gosti su prijetili iz kontri. Najbolju šansu do odlaska na odmor imao je Fajić u 40. minuti, ali prečka je spasila goste.

U drugom poluvremenu igralo se većinom na sredini terena uz terensku inicjativu Krupe, a domaći do konačnog rezultata dolaze u posljednjoj minuti kada sjajnu kontru kruniše Nikodijević.

Podsjetimo, drugi finalista bit će poznat za otprilike dva sata jer svoju revanš utakmicu upravo igraju Sloboda i Željezničar. U prvom susretu na Grbavici nije bilo golova.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Revanš polufinala Kupa BiH:

Krupa-Zvijezda 09 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi