Neizvjesno na Tušnju, Krupa završava posao

Ko će u finale Kupa Bosne i Hercegovine?

Neizvjesno na Tušnju, Krupa završava posao

Danas će biti odigrane revanš utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine nakon kojih će biti poznate ekipe koje će se sastati u finalu najmasovnijeg bh. takmičenja. Iako je danas u fudbalu sve moguće, može se sa sigurnošću reći da će učesnik finala biti Krupa, dok ostaje veliko pitanje hoće li tamo zaigrati Sloboda ili Željezničar.

Krupa je u prvom duelu sa Zvijezdom 09 kao gost slavila sa 4:0, pa bi za igrače Slobodana Starčevića revanš trebao predstavljati samo formalnost. Zvijezda 09 je na prvom mjestu 1. lige Republike Srpske, ali ispostavilo se da trenutno još uvijek nije na nivou Krupe koja već drugu godinu s mnogo uspjeha igra u Premijer ligi.

S obzirom da u ligi više nema nekih posebnih rezultatskih ambicija, Krupine misli su usmjerene ka Kupu a plasman u finale će ovom klubu predstavljati historijski uspjeh. Naravno, ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno, u šta je ipak teško vjerovati.

Mnogo neizvjesnije će biti na Tušnju gdje Sloboda dočekuje Željezničar, koji u Tuzlu stiže s namjerom da zaustavi krizu u koju je upao u ključnom dijelu sezone. Na posljednje tri utakmice, Plavi su postigli samo jedan gol i to preko golmana Vedrana Kjosevskog, a ne mogu se pohvaliti ni velikim brojem kreiranih šansi. Željo se bori za oba trofeja i morao bi igrati mnogo bolje ukoliko želi izbjeći prošlosezonsku katastrofu s kraja sezone, ali ova počinje opasno podsjećati na nju.

S druge strane, Slobodi je ovo možda i utakmica sezone. Uprkos tome što je tuzlanski klub ove godine učesnik Lige za opstanak, opstanak u eliti se (još uvijek) ne dovodi u pitanje. Tuzlaci igraju sezonu ispod očekivanja, ali plasman u finale Kupa bi definitivno popravio raspoloženje svih na Tušnju i dao ovom klubu realnu šansu da se napokon domogne jednog trofeja.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prvi meč na Grbavici okončan je rezultatom 0:0 i on objema ekipama daje podjednake šanse uoči revanša. Možda je Željezničar u ulozi blagog favorita, jer bi u slučaju remija sa golovima prošao dalje.

Meč Krupe i Zvijezde 09 igra se s početkom u 16:30, dok je duel Slobode i Željezničara na rasporedu od 18 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi