Del Bosque: Imam jednog od najboljih napadača u Evropi

Selektor Španije vjeruje u Moratu

Del Bosque: Imam jednog od najboljih napadača u Evropi

Endin Čaušević

Selektor reprezentacije Španije, Vicente del Bosque, izjavio je da u svojoj reprezentaciji ima jednog od najboljih napadača Evrope.

Del Bosque će pokušati sa Crvenom furijom da odbrani titulu prvaka Evrope, a njegov spisak iznenadio je mnoge. Naime, poziv nije dobio Fernando Torres, te na EP-u neće biti povrijeđenog Diega Coste. Ipak, Del Bosque vjeruje da u ekipi ima jednog od najboljih napadača Evrope.

"Morata je nevjerovatan igrač i vjerujem da će to opravdati u Francuskoj. Po mom mišljenju on je na istom nivou kao Luis Suarez i Robert Lewandowski. Ima odlične karakteristike i posjeduje sve što jedan sjajni napadač treba imati", rekao je Del Bosque.

Morata je prethodnih dana imao malih problema sa povredom koju je zadobio u prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje, ali će biti spreman za početak Evropskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi