Legendarni Vicente del Bosque: Ako to napravi, Messi će postati najveći ikad

Španac nema dileme

Legendarni Vicente del Bosque: Ako to napravi, Messi će postati najveći ikad

Eldar Ganibegović

Lionel Messi bez dileme je jedan od najboljih fudbalera ikad. 

Mnogo toga napravio je s Barelonom u kojoj je proveo 21 godinu prije no što je ljetos pojačao PSG.

Osvajao je sedam puta Zlatnu loptu, četiri puta Ligu prvaka, deset puta špansku Primeru i mnoge druge trofeje, 22 puta je bio najbolji strijelac nekog takmičenja, no tek prošle godine osvojio je prvi trofej s Argentinom i to Copa Americu.

Za većinu u Argentini najveći ikad je Diego Maradona, a to bi se moglo promijeniti ukoliko Messi s ovom zemljom osvoji Svjetsko prvenstvo za šta ima priliku na zimu kada se Mundijal održava u Kataru.

Tog mišljenja je i legendarni 71-godišnji španski stručnjak Vicente del Bosque.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ako Lionel Messi osvoji Svjetsko prvenstvo ove godine, onda će postati najbolji i najveći igrač kojeg je svijet ikad vidio", poručio je Del Bosque.

Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo u Kataru održat će se od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

Top Komentari

amza
Gdje taj mesi u psg vrhunski fudbaler igra uv8jek dobro bi ko skim.za njih je sve ibrahimovic tata čovjek gdje god je igrao nosio je ekipu ovo sve k od igraca
2 11
DamirS
Gluposti, timskim uspjehom ne možeš ocjenjivati pojedinca. Ako je igrač dobar a ekipa nije na nivou onda tu nema pomoći. Evo npr. Pele, on je bio vrhunski igrač i mnogi ga smatraju najboljim ikada. Ali da je taj isti Pele sa istim igračkim kvalitetama igrao npr. za Japan, nikada ništa ne bi osvojio i vjerovatno sada niko ne bi ni pričao o njemu. On je imao sreću da igra sa vrhunskim igračima oko sebe. 1962 se Pele povrijedio u prvoj utakmici svjetskog prvenstva i nije više do kraja igrao a njegovi su i bez njega s lakoćom osvojili turnir. A sjetite se SP 2014...Messi je maltene sam nosio repku do finala i na kraju nesretno izgubili. Ili Copa 2015 i 2016....sam Higuain je u ova 3 finala fulao 5-6 zicera. I na kraju se kaže Messi ne može osvojiti ništa a Pele osvojio 3 puta.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi