Del Neri: Bitno je da odigramo kao tim

Šef Udinesea prije utakmice protiv Rome

Del Neri: Bitno je da odigramo kao tim

E. Ganibegović

U okviru šestog kola italijanskog prvenstva Roma će na svom terenu dočekati Udinese, a trener iz Udina Luigi Del Neri kaže kako je Roma snažna, ali kako njegov tim ima svoje šanse.

Del Neri je rekao da je Roma snažna ekipa, ali također se nada kako njegov tim ne osjeća pritisak.

"Roma ima prave igrače i sistem da se bori za Scudetto i Ligu šampiona", rekao je šef Udinesea.

"Nadam se kako moji igrači ne osjećaju pritisak. Igra se 11 protiv 11, tako da je sve moguće. Bitno je da odigramo kao tim."

"Analizirali smo naše pogreške iz prethodnih utakmica. Tim je imao pozitivan pristup, ali smo platiti veliku cijenu za lošu koncentraciju. Bilo bi važno napraviti dobar rezultat u Rimu."

"Imamo nekoliko novih igrača u timu, posebno u odbrani. Moramo smanjiti tenzije. Pojedinac može pogriješiti, ali važno je naučiti od toga nešto i poslije se poboljšati", istakao je Del Neri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi