Del Piero: Totti je bio na višem nivou
Foto: EPA

Legenda o legendi

Del Piero: Totti je bio na višem nivou

U jeku priča o odlasku u igračku penziju legendarnog Francesca Tottija, još jedna legenda italijanskog fudbala, nekadašnji kapiten Juventusa, Alessandro Del Piero se prisjetio najboljih Tottijevih dana.

"Kada vas jedan igrač natjera da se zapitate: Kako je on to uradio? Da li sam ja to dobro vidio? Kako mu je samo palo na pamet da to proba? Kada vas igrač svjetske klase natjera da se razmišljate o takvim stvarima, znate da imate posla s nekim ko je na višem nivou", rekao je Del Piero, koji se nerijetko sa Tottijem takmičio za mjesto u prvoj postavi italijanske reprezentacije.

"Francesco je tokom godina dokazao i pokazao da je čista klasa na terenu, ali i u načinu na koji tumači fudbal", izjavio je Del Piero za zvaničnu stranicu Rome.

I Del Piero i Totti drže klupske rekorde kada je u pitanju broj nastupa i postignutih pogodaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Totti će u nedjelju upisati svoj 786. nastup u Rominom dresu, u kojem je postigao 307 golova, dok je Del Piero za Staru damu odigrao 705. utakmica i postigao 290 pogodaka.

Njih dvojica su u reprezentativnom dresu uspjela doći i do titule Svjetskog prvaka 2006. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi