Dele Alli: Inspiraciju sam dobio gledajući Gerrarda

Divio mu se kao dječak

Dele Alli: Inspiraciju sam dobio gledajući Gerrarda

Sjajni fudbaler Tottenhama Dele Alli igra sezonu iz snova u dresu Spursa, za koje je postigao već 20 golova u svim  takmičenjima.

Engleski reprezentativac je u razgovoru za Sky Sports otkrio da je njegov idol iz djetinjstva Steven Gerrard, zbog kojeg je čak i promijenio poziciju na terenu.

"Odrastao sam gledajući Gerrarda. On je bio prava 'osmica' i želio sam biti kao on jer me jednostavno inspirisao. Nekada sam igrao napadača, ali sam zbog njega odlučio da budem ofanzivni veznjak", rekao je Alli, te dodao:

"Mogu i danas igrati u napadu, ali ja sam veznjak, definitivno. Osjćam se dobro na ovoj poziciji i mislim da mi dobro ide".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dele Alli je u Tottenham stigao 2015. godine iz MK Donsa, a trenutno važi za jednog od najboljih, ako ne i najboljeg mladog fudbalera u Engleskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi