Delegacija N/FSBiH posjetila Marka Jevtića

Savez će biti na raspolaganju igraču Viteza

Delegacija N/FSBiH posjetila Marka Jevtića

D. Kurbegović

Nogometna utakmica između Viteza i Čelika u okviru Premijer lige BiH ostala je upamćena, ne po dobroj igri ovih klubova, nego o nesvakidašnjoj povredi jednog nogometaša. Marko Jevtić je na početku utakmice u jednom vazdušnom duelu, ostao ležati na zemlji. Iskusni 34-godišnji defanzivac nije se dizao, saigrači, te kolege iz Čelika su pritrčali da vide u čemu je problem, a Markova bolna grimasa bila je znak da neće moći nastaviti meč.

Nogometaš je hitno prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje mu je nažalost odstranjen jedan bubreg i po svemu sudeći on je svoju karijeru okončao. Svakako da je to bio veliki šok, kako za samog nogometaša, tako za njegov klub, Premijer ligu, ali i region, koji je prenio vijest o ovom slučaju koji se doista rijetko dešava.

U ponedjeljak prije podne Jevtić je napustio odjel intenzivne njege, te je premješten na odjel urologije, a kako se osjeća bolje dozvoljene su i posjete u Kantonalnoj bolnici u Zenici. Mnogi sportisti, saigrači, te nogometaši iz ostalih klubova u našoj zemlji posjetili su Marka, a danas je ovog nogometaša obišla i delegacija N/FSBiH.

Jasmin Baković generalni sekretar, te Elmir Pilav direktor sektora za takmičenje u Premijer ligi posjetili su Marka Jevtića i stavili se na raspolaganje.

"Posjetili smo Marka danas i stavili smo se na raspolaganje njemu dok je na liječenju, tako i nakon završetka, naravno u okviru naših mogućnosti. Ovo je nesvakidašnja situacija i mi naravno smo čvrsto uz sve nogometaše koji igraju pod okriljem N/FSBiH. Marko je zaista odličan i pozitivan momak, nadam se da će ovu situaciju prebroditi, te iz svega da će izaći još jači" kazao je za SportSport.ba Elmir Pilav.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prilikom posjete Marku Jevtiću uručen mu je i dres Edina Džeke, kojem se posebno obradovao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti