Delegacija NK Travnik posjetila mezar Elvedina Varupe

Godina dana od smrti legendarnog kapitena Travnika

Delegacija NK Travnik posjetila mezar Elvedina Varupe

S. Mlaćo

Danas se obilježava  godina dana od smrti kapitena i legende NK Travnika Elvedina Varupe. Popularni Vapi, jedna je od igrača sa najviše nastupa u  Premijer ligi naše zemlje, a preminuo je u 40.godini života 01.08.2015.godine uoči premijerligaškog susreta Travnika i Sarajeva na Piroti.

Navijači Travnika nisu zaboravili  legendarnog kapitena kojeg se redovno prisjećaju na skoro svakoj utakmici, a u utorak su u njegovu čast  snage na Piroti odmjerili Travnik i Sarajevo (2:2).  Sav prihod od karata išao je porodici rahmetli Elvedina, a uoči samog početka meča minutom šutnje svi prisutni odali su počast nogometašu koji je preminuo u rodnom Vitezu.

Danas je delegacija NK Travnik koju su činili sportski direktor Midhat Sarajčić i sekretar Smajo Hodžić posjetila mezar Elvedina Varupe i položili cvijeće,  a zatim i posjetili njegovu porodicu u mjestu Grbavica kod Viteza.

Varupa je za Travnik odigrao više od 700 utakmica, a iz Travnika su istakli da će učiniti sve da uspomene na nekadašnjeg kapitena kluba nikada ne izblijede, te da će se redovno sjećati njegovog lika i djela. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi