Delegatima sa utakmica u Mostaru i Širokom "kečevi", pokreće se disciplinski postupak

Klubove očekuje kazna

Proteklog vikenda odigrani su mečevi 18. kola Premijer lige BiH, a dosta prašine podiglo se zbog neprimjerenog ponašanja navijača u Hercegovini.

Delegatima sa utakmica u Mostaru i Širokom "kečevi", pokreće se disciplinski postupak

Navijači Zrinjskog su veličali osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka u meču protiv Posušja u subotu, a dan kasnije njegov lik je "krasio" Pecaru gdje je Široki igrao protiv Sarajeva.

Delegati pomenutih mečeva Safet Radmilović iz Goražda te Milan Janković iz Trebinja nisu ispoštovali procedure vezane za slučajeve kada se na utakmicama pruža podrška ratnim zločincima, pa su shodno tome za ocjenu dobili jedinice nakon što je zasjedala Takmičarska komisija NFSBiH, saznaje SportSport.ba.

Protiv njih dvojice se sada pokreće disciplinski postupak, baš kao i protiv Zrinjskiog i Širokog, a na rukovodstvu Nogometnog saveza BiH je da donese odluku o konačnom kažnjavanju svih navedenih strana.

Za očekivati je da sutra na zasjedanju Disciplinske komisije budu izrečene kazne. Nadamo se da će one biti adekvatne i oštre, kako bi se u budućnosti spriječilo orgijanje na tribinama i veličanje ratnih zločinaca.

Neslužbeno sazanjemo da su Radmilović i Janković razmišljali o pražnjenu tribina, no navodno da nisu imali podršku policijskih snaga prisutnih na pomenutim mečevima, odnosno da policijske snage u takvom scenariju nisu mogle garantovati bezbjednost prisutnih na utakmicama, no ni ta činjenica svakako ne oslobađa odgovornosti i propusta koji se dogodio tokom vikenda.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Komentari (38)

Ovome idiotu Safetu iz Gorazda treba zabraniti povratak u herojsko Gorazde, jer ih bruka. Safetu ne smetaju skutorski ratni zlocinci sto osnovase konc logore, pobise bosnjake, popalise sela i dzamije. Jado od covjeka idi u Medugorje.

Husrefbeg22

@Husrefbeg22 možda je i tebe Praljak spasio sa konvojima hrane koje je propustio prema Bosni

damir_mo

Safetu je sef clan IONFSBIH Rascic, i on ako je njega i Durica iz Krqjine zadovoljio, j**e se njemu za ostalo. A ta dvojica su Vici i poslusnici, izdajnici Bosnjacke komponente koja je dozvolila da se ovo uradi od lige i reprezentacije

Chico

Sta je propustio bolje ti je da sutis. Vozio pomoc za Bosnu a Ustase me svrate pola mi kamiona izprazne i kazu drugi put me streljaju ako sta kazem zato bolje suti svu pomoc za Bosnu ste prvo vi uzimali a onda Bosanci. Suti gnjido jedna

mujaga13

Auuuu hvala mu što ih je propustio, jbt...

ogs

A zašto delegacija FK Sarajevo nije reagirala i zašto nisu napustili utakmicu..il' zašto bar nisu tražili da se uklone sporne stvari... nemojte samo reć nije to njihov poso zato što jest...zato i postoje delegacije klubova da zaštiti svoje interese a ne samo da mu guzica vidi puta i da ide po službenim večerama

bk123

@bk123 slažem se s tobom u svakoj rijeći .

elvir_86

Ja kao navijač Zrinjskog nikad ovo nebi uradio svome klubu...jer samo se nanosi šteta i plaćaju kazne...ne vidim da smo išta dobili osim što svome klubu nanosimo financijski gubitak...ovdje neki spominju oduzimanje bodova almto neki dan u pravilniku što je bio na ovom portalu nigdje ne stoji...znači oduzimanje bodova za ovaj prekršaj ne stoji u pravilniku već isključivo novčana kazna i zatvaranje tribina...ja sam legalista i jesam za za prava svih al raditi nešto što je unaprijed odredjeni za kaznu u i onako kriznom vremenu nije pametno...postoje drugačiji načini za iskazati svoje stavove i boriti se za svoja prava.

bk123

Ovdje se ne radi o ugrožavanju FK Sarajeva, ovdje se radi o uvredi svakog ko ima dostojanstva u sebi. Nije važno ko je koje vjere, važno je ko ima u sebi obraza i časti. Jer u svjesti normalnog čovjeka nema isprike za ovo veličanje PRESUĐENOG RATNO ZLOČINCA, nema potreba da se ova sramota pravda bilo čime! Nadam se da si bar nešto shvatio. Sretno

Uranija

nadam se da si i ti shvatio

bk123

@bk123 dobro napisano Zrinjevac, dakle, pored delegata i domaćina koji su to dozvolili, i delegacija gostiju treba reagovat. Ne čudi me što nisu reagovali jer smo od dolaska Mirvića na čelo Sarajeva vidjeli da će prešutiti sve nepravde koje radi savez i da im samo može skinut gaće, a ne protivriječiti. Kada je savez Veleža skalpirao u utakmici sa Borcem, nijedan klub nije podržao Velež. Ako se Sarajevo pravilo prijatelj sa Veležom, morali su tada bar neku kurtoaznu poruku poslati. Eto radi reda. Međutim, nisu ništa napisali. Zato Sarajevo nije reagovalo u Širokom jer ne žele da se kače sa savezom jer će se svakom naguzit samo da odu u Evropu. Raniji sastav Uprave Sarajeva bi nekako i reagovao, oni nisu šutjeli na nepravde. Ne branim nikoga, niti navijam za njih, samo kažem svoje mišljenje prema sagledavanju činjenica. Znam da tebe boli briga za Velež, ali sad ne pričamo sa strane rivala nego onako objektivno. Vjerovatno ima još ovakvih situacija na još utakmica i sa još klubova.

Ecosport

@bk123 to je nacin razmisljanja kojim bi Zrinjski iz politickog projekta izrastao u normalan sportski klub. Stavljaj ga tamo negdje na obiljezavanju nastanka ndh, ne na stadion. Bilo ko, nacisti komunisti, sekte. Skloniti takve stvari sa stadiona.

VelikiMislilac

Ma cuj sto Sarajevo nije reagiralo. Ma ljubim te tako pametna. Zato sto su nam prije 10tak godina osamarili igraca u Banja Luci, i to navijac koji je utrcao na teren, a kad nismo htjeli nastaviti dok se stadion ne isprazni - registrovano je 3-0 za Borac. Eto zato. A sad su ista mracna vremena na sceni

Chico

velikimislilac vjeruj mi da Zrinjski nije ništa manje normalan sportski klub nego što su ostali klubovi htio ti priznati ili ne...trebamo biti realni

bk123

Tu se slažem, politiki nije mjesto u sportu. Iliti kako bi veliki Roko rekao- neću politiku u svoju butigu. I za svakoga nek bude isto. Dakle bez politike i bit ćemo svi zadovoljniji na stadionima. A uvjerenja nek svako ostavi za sebe izvan stadionskih zidova.

Deepy

Oduzmi 15 bodova, i nek se Zrinjskom zabrani da igra utakmicu sa više od 10 igrača. Možda ih stignemo, buhaha...

Deepy

Oduzimanje bodova i suspenzija stadionaaaaaaaaaaaa. Fasisti mamu vam hebemo vise!!!

pjanke.sa

******e i čet.nici, zajedno ste bježali

thekupus

Je** em ti ma muuu safeteee!

malibega

Kazu svinjski multieticni klub i svi su kao dobrodosli tamo a vidi sta se vjesa na ogradu tribine.Covjek OSUDJENI ratni zlocinac od medjunarodnih sudova koji je nanio vliku stetu bosnjacima u ratu i oni ga slave,pitajte li se kako se osjecarecimo Memija,Bekic, pa i onaj mali iz Bugojna (ne on posto je mlad ali recimo njegovi roditelji,njegova rodbina),mucnite malko glavom.Istina ovog zlocinca je trebalo objesiti ali ne na ogradu vec za obnovljeni Stari most i neka ga tako jedno vrijeme.

rodjak

Haj Ž

MostarskiRodeni81

Ja i ? Dobit ce jednu utakmicu suspenzije, taman da odmore od puta, i idemo opet sve ispocetka isto. A kazna za siroki i svinjski kao i kazna za bakljadu sarajevskim klubovima

Chico

Kad se nije tumor odstranio kad je i trebalo, sad onda trpi te bobanove fašiste

Zulfikar

@Zulfikar vaši generali su zločinci Hrvatima i Srbima i to je više od pola stanovništva u BIH šta ćemo po tom pitanju?

damir_mo

Vi i Srbi??? Pa naravno jer vam je Tudjman fakticki izdao Hrvate posavine tj. prodao ih srbadiji i citav rat pravio planove sa svojim haverom Slobom kako da rasparcaju BIH. Srpskohrvatske aspiracije prema BIH nikada nisu ni prestale. Nasi generali su casni bili sve do jednog a te vase rekla, kazala mozete prosipati nekome drugome jer vrlo se dobro se zna ko je imao masovne logore, ko je sistematski vrsio etnicko ciscenje. Mi koji smo to sve prezivili vrlo dobro pamtimo....Jos nesto vas i Srba u BiH nema vise od Bosnjaka taman da se na glavu nasadite...vi ste odavno nacionalna manjina jos kada se izmjeni ustav tj. kada svi budu uzivali ravnopravna prava u RBIH, bez obzira bili oni Hrvati,Madjari, Albanci, Jevreji ili pak Romi, Srbi ili Bosnjaci.....

Zulfikar

Zulfikare tužni i jadni, kad Hrvati budu nacionalna manjina u BiH tad će nestati BiH. Temelj ustava BiH glasi- "Danas Narodi Bosne i Hercegovine kroz svoje jedino političko pretstavništvo, Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine, hoće da njihova zemlja, koja nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska nego i srpska, i muslimanska i hrvatska bude slobodna i zbratimljena Bosna i Hercegovina, u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost i jednakost svih Srba, Muslimana i Hrvata. Narodi Bosne i Hercegovine učestvovaće ravnopravno sa ostalim našim narodima u izgradnji narodne demokratske federativne Jugoslavije."

Deepy

Drugo zasjedanje ZAVNOBiH-a održano je 30. juna – 2. jula 1944. u Sanskom Mostu na kojem je 1. jula 1944. godine donesena deklaracija o pravima građana u BiH u kojoj stoji: U plamenu pravednog oslobodilačkog rata iskiva se bratstvo Srba, Muslimana i Hrvata, i time se udara siguran temelj slobodne i zbratimljene BiH, ravnopravne federalne jedinice u Demokratskoj federativnoj Jugoslaviji. Prvi put u historiji Srbi, Muslimani i Hrvati Bosne i Hercegovine, ujedinjeni u Narodno-oslobodilačkom pokretu, stupili su na isti put, počeli da izgrađuju svoj zajednički dom, u čije su temelje uzidane kosti njihovih najboljih sinova. Prvi put u historiji oni su postali kovači svoje sudbine, čvrsto riješeni da jednom zauvijek sahrane vijekovnu mračnu i tešku prošlost i da izgrade državnu zajednicu u kojoj će živjeti u ravnopravnosti, slobodi, miru i blagostanju.

Deepy

Oličena u narodno-oslobodilačkim odborima i ZAVNOBiH-u zajamčuje: * Ravnopravnost Srba, Muslimana i Hrvata BiH koja je njihova zajednička i nedjeljiva domovina; Slobodu vjeroispovijesti i savjesti kao i ravnopravnost svih vjeroispovijesti; Slobodu zbora i dogovora, udruživanja i štampe; Ličnu i imovinsku sigurnost građana, kao i slobodu privatne inicijative u privrednom životu; Ravnopravnost žena sa muškarcima, kako u političkom životu zemlje tako i u svim oblastima društvene djelatnosti; Izborno pravo u demokratskoj Bosni i Hercegovini birači će vršiti tajnim glasanjem na osnovu opšteg, jednakog i neposrednog prava glasa; Aktivno i pasivno izborno pravo ima svaki građanin i građanka koji su navršili 18 godina života, a nisu toga prava lišeni na osnovu zakona; Borci narodno-oslobodilačke vojske i partizanskih odreda Jugoslavije imaju to pravo bez obzira na godine starosti; Svakom građaninu zajamčeno je pravo žalbe na rješenje organa vlasti, kao i pravo molbe i pritužbe svim organima državne vlasti; Niko ne može biti osuđen bez prethodnog sudskog postupka.

Deepy

Deepy grobaru jedan Bosne je bilo i prije Hrvata a biti ce je i poslje. Hrvati i jesu nacionalna manjina trenutno ali samo zahvaljujuci pogubnoj politici HDZ od 1993 pa na ovamo.

Zulfikar

Pravda za ovog sa transparenta ko god da je

Mackintosh

Jest da smiju i da ih ne bi lincovali dole , kao da ne znate gdje zivimo

jeroha1987

A jesu se digli ovi bosnje hvataju zadnju slamku spasa za borbu za titulu ove godine

Realist

Kad bosnjaku ne smeta kud ces dalje. Protjerati sve i naseliti crnce ovdje pa ce postovati ovu divnu zemlju.

JJRamzes

Cuj ne mogu garantovat sigurnost, pa sto organizujete utakmicu.. glupost teska, kazni gamad kao lekciju, i njih i sve koji nefudbalske ideologije prosipaju na fudbalskom terenu. SP

nije.suplja

Naravno, tamo je murija i ubila navijaca- sve jedan fašista pored drugog

Ajax11

Nestalo praljkovace i odma se digli UZP-ovci

jassony
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.