Englezi drhte od 'Srba razbojnika' - "Neka vam je Bog na pomoći"
Englezi svoje navijače upozoravaju od Delija (Foto: EPA)

Pred meč na Euru

Englezi drhte od 'Srba razbojnika' - "Neka vam je Bog na pomoći"

Midhat Šljivak

Engleska će prvenstvo Evrope otvoriti 16. juna utakmicom protiv Srbije, a mediji u ovoj zemlji upozorili su svoje navijače na 'razbojnike iz Srbije' uz preporuku da nije baš pametno ulaziti u sukob s njima.

Mediji u Engleskoj odlučili su svoje navijače upozoriti na meč sa Srbijom koji se igra 16. juna u Gelsenkirchenu. Daily Mail poslao je otvoreno upozorenje navijačima Gordog Albiona na razbojnike iz Srbije koji će doći.

"Srpska razbojnička armija pro Putinovih ultrasa ima na oku navijače Engleske", naslov je ovog engleskog lista.

Novinar David Wilkes boravio je nedavno u Beogradu gdje je 'studirao' navijače iz Srbije, a posebno navijačku skupinu 'Delije' koje očekuju na tribinama tokom utakmica Orlova na Euru.

"To je ozloglašena grupa ultrasa koji su navijači Crvene zvezde. Imaju jako lošu reputaciju u Evropi i nazivaju se Delije".

Oglasi

"Uglavnom se radi o mladim momcima obučenim u crno koji uzvikuju ružne nacionalističke stvari. Razbijanje glava nije jedino što znaju. Delije su se specijalizirale kao banda za političko nasilje, organizovani kriminal i reketiranje."

"Ova grupa broji oko 10.000 navijača. Od toga 3.000 od njih su ultrasi, a oko 300 ih je umiješano u organizovani kriminal".

Također, Englezi su navijače Srbije predstavili kao grupaciju pro Putinovaca s jakom povezanošću s Rusijom, a u razgovoru s jednim od navijača David Wilkes je dobio jasno upozorenje za navijače Gordog Albiona.

"Neka vam je Bog na pomoći", riječi su navijača Crvene zvezde engleskom novinaru, a zatim mu je rekao još nekoliko rečenica.

Oglasi

"Naravno da smo ponosni što smo najbolji, najžešći i najjači navijači. Niko s Delijama ne može u istu rečenicu na Balkanu."

"Vi Englezi imate jako dobar tim, ali s huliganske strane više to nije to. Nekad ste nam bili uzori, sad vas se niko ne plaši. I da, mi se ne plašimo nikog osim Boga", rekao je Wilkesu anonimni navijač Crvene zvezde.

Hoće li se dio huligana naći u Njemačkoj ovog ljeta ostaje nam da vidimo. Organizatori su najavili ozbiljno poboljšnje mjera za borbu protiv huliganizma i policijske snage će ih spremno dočekati.

Najavljuju se zaista ogromne kazne za sve one koji namjeravaju pravi nerede. Defnitivno će biti onih koji će pokušati nešto napraviti, no bit će odgovoreno na poseban način.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Englezi uzmite sprej za komarce i problem rjesen!
4 3
HUNTER_79
Samo Englezi neka pripreme mišomora da pobiju stoku.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi