Vojnik na koreografiji Delija i poruka koja mnogo toga govori

Na meču Zvezde i Zenita

Vojnik na koreografiji Delija i poruka koja mnogo toga govori

E. Škorić

Fudbaleri Crvene zvezde i Zenita u Beogradu na stadionu Rajko Mitić igraju prijateljsku utakmicu.

Reprezentacija Srbije je priej dva dana igrala u Moskvi prijateljski meč gdje je poražena sa 4:0 pd Rusije, a sada su fudbaleri ruskog Zenita ugošćeni na Marakani.

Ovom utakmicom Zvezde i Zenita još jednom je istaknuto bratstvo između Rusije i Srbije, a pokazale su to i Delije koreografijom na sjeveru,

Na koreografiji se našao ruski vojnik, a ispod je pisalo: "Braća zauvijek".

Dosta prašine podigla je sama najava utakmice, kada su navijači Zvezde poručili da je ova utakmica "više od igre".

Oglasi

"Kao što već znate u subotu Zvezda dočekuje Zenit u prijateljskoj utakmici. Utakmica je dobra prilika da Zvezda na terenu odmjeri snagu s jakim protivnikom - prvakom Rusije. Također u ovom trenutku, ova utakmica je više od igre, i kako bi pokazali naš stav prema svemu što se događa u svijetu, kako bi pokazali koga smatramo za svoju braću, neophodno je da svaka stolica na stadionu bude zauzeta!"

"Jako bitna utakmica koja će se prepričavati baš kao i prošla! Delije se već spremaju za ovu utakmicu i za ono što se sprema potreban nam je pun Sjever", pisalo je u saopštenju Zvezdinih navijača.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Što se same utakmice tiče, Zvezda je slavila pred 45.000 ljudi, a gol odluke postigao je Knežević.

Meč je protekao u sjeni terorističkog napada u Moskvi koji se dogodio u petak i kada je život izgubilo najmanje 150 ljudi.

Top Komentari

bk123
Nebitni i jedni i drugi...
4 1
Ende
Oni kontaju ovo nekome interesantno -.-
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi