Zar je bilo potrebe? Navijači Srbije pred Ibrom delikatnom parolom za region zasjenili visok trijumf

Orlovi su bili ubjedljivi, ali...

Zar je bilo potrebe? Navijači Srbije pred Ibrom delikatnom parolom za region zasjenili visok trijumf

Admin Čaušević

Umjesto da region priča o sjajnoj igri i ubjedljivoj pobjedi Srbije pred Evropsko prvenstvo, parola koju su okačile pristalice Orlova će izazvati burne reakcije pogotovo jer se radi o poprilično osjetljivoj temi.

Ako je negdje sport poligon za isticanje političkih poruka to je nažalost Srbija. Tako je bilo i na gostovanju srpskog nacionalnog tima u Stokholomu selekciji Švedske.

Za izabranike Dragana Stojkovića je to bila generalna proba pred Evropsko prvenstvo i može se reći da su brojni kritičari ušutkani te da Piksi i izabranici u Njemačku odlaze spokojni.

Stojković za razliku od meča sa Austrijom (1:2) nije eksperimentisao te je zaigrao sa trojicom u odbrani, dok su napad predvodili Mitrović i Vlahović.

Srbija je do vodstva došla u prvih 20-ak minuta kada je zabio Sergej Milinković-Savić, dok su preostala dva pogotka stigla u nastavku.

Igrala se 60. minuta kada je prednost udovostučio Mitrović, dok je treći gol djelo Dušana Tadića koji je utakmicu počeo kao rezervist.

Oglasi

Ipak, susret na Friends Areni u švedskoj prijestolnice je obilježila parola koju su izvisili navijači Srbije i odnosi se na vrlo osjetljivu temu, tj. genocid.

Parola navijača Srbije na meču protiv Švedske

"Kad genocidni narod oči sklopi, vidi za Srbe prvi logor u Evropi", pisalo je na poruli navijača Srbije.

Kao što je poznato nedavno je izglasana rezolucija o Srebrenici kojom se 11. juli proglašava Međunardonim danom sjećanja na genocidu u bosanskom gradu, ali se nigdje u rezoluciji ne spominju Srbi kao narod.

Vjerovatno iz tog razloga su navijači Srbije okačili transparent u kojem spominju genocid i logor koji se odnosi na Jasenovac iz Drugog Svjetskog rata.

Na tribinama se nalazio i Zlatan Ibrahimović kojem je poslije meča posvećen oproštaj od dresa reprezetnacije i sve šta je uradio za skandinavsku selekciju.

Top Komentari

Spreco
Srbi igraju ozbiljan fudbal i idu na Euro, a naši kaučosi mogu samo ić na hurmašice
4 4
dzuis
Ko je ovim pravoslavcima u Bosni reko da su srbi, sve su to vlasi
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi