Delle Alli: Da li ću ostati u Tottenhamu? Nikad se ne zna

Sjajni vezni igrač nije siguran da li će ostati u Tottenhamu

Delle Alli: Da li ću ostati u Tottenhamu? Nikad se ne zna

D. Rakanović

Fudbaler Tottenhama Delle Alli iza sebe ima sjajnu sezonu. Proglašen je za najboljeg mladog igrača drugu godinu zaredom.

Ipak, mladi 20-godišnji fudbaler nije mogao potvrditi da li će igrati za Tottenham i naredne sezone. 

"Nikada ne možete sa sigurnošću da kažete šta će se desiti u budućnosti. Niko to ne zna, niko ne može ni da predvidi rasplet", rekao je Alli i dodao: 

"Za mene je najvažnije samo da nastavim put na kojem sam, bez obzira na to da li ću ostati u Tottenhamu ili ću jednog dana da odlučim da odem. Što se mene tiče uvijek ću da razmišljam o tome šta je najbolje za mene, bilo da je to ostanak ili odlazak. Samo želim da uživam i ne brinem o tome kako će stvari da se završe na kraju", rekao je Alli.

Na pitanja novinara da li to znači da li će napustiti klub na ljeto, Alli je odgovorio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kao što sam rekao, nikad se ne zna. Ali, ovo je fantastičan klub za mene. Želim da učimo zajedno, da se razvijamo i budemo uspešni koliko god je to moguće. Želimo da dostignemo određene stvari, tako je da Tottenham dobro mjesto za mene. Gledajući i to ko nam je menadžer, vjerujem da ne postoji mnogo boljih mijesta za mene".

Delle Alli je ove sezone nastupio na 35 utakmica u Premier ligi i postigao je 17 pogodaka, te imao i sedam asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije