Demba Ba o čuvenom klizanju Gerrarda i golu: "Nismo uživali u uništavanju njihovih snova"
Foto - Screenshot

Senegalac priznao

Demba Ba o čuvenom klizanju Gerrarda i golu: "Nismo uživali u uništavanju njihovih snova"

M. Šljivak

Ekipa Liverpoola uspjela je nakon 30 godina čekanja da osvoji naslov prvaka Engleske 2020. godine.

Redsi su odigrali čudesnu sezonu, ali pandemija koja je zadesila svijet uspjela je da odloži slavlje na nekoliko mjeseci.

Ipak, sezona je nastavljena, Redsi su prvi prošli kroz cilj i zasluženo su uzeli titulu koju su čekali tri deceniji.

Šest godina ranije tim sa Anfielda je imao veliku šansu da se domogne titule prvaka i imali su mrtvu trku sa Manchester Cityjem.

Međutim, Redsi su popustili pod pritiskom u samom finišu sezone, a greška koja ih je koštala je klizanje Stevena Gerrarda u meču protiv Chelseaja.

Legendarni kapiten Redsa se okliznuo na sredini terena, Demba Ba je to iskoristio i zabio je vodeći gol za Chelsea koji je na kraju slavio sa 2:0.

U razgovoru za Athletic nekadašnji senegalski fudbaler se prisjetio ovog trenutka i istakao je kako u Chelseaju nisu slavili jer su Redsima uništili san, već je to bilo obično slavlje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nismo uživali u činjenici da smo im uništili snove. Jednostavno smo uživali u pobjedi. Napraviš grešku, drugi to iskoriste", rekao je Demba Ba.

Liverpool je na kraju završio sezonu kao drugi sa dva boda manje od Cityja i čekanje za naslov je trajalo još šest godina.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
I vi ste nekad bili ozbiljan portal. Kakve su ovo vijesti isuse...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi