Demba Ba se vratio u Tursku

Iskusni Senegalac napustio Kinu

Demba Ba se vratio u Tursku

Demba Ba je nakon "kineske avanture" u Shenhuau stigao u Tursku i potpisao za tamošnji Goztepe.

Inače, ovaj 32-godišnji Senegalac je upravo iz Turske i otišao put Kine, nakon što je 2015. godine iz Bešiktaša prešao u Shanghai Shenhua.

Demba Ba je, potom, iz Shenhua posuđen Bešiktašu u drugom dijelu protekle sezone, te je ovom klubu pomogao da dođe do titule prvaka Turske.

Senegalac se dakle ponovo vratio u Tursku, ali ovaj će nastupati za Goztepe, ekipu koju je prije dva dana napustio makedonski napadač Adis Jahović, treći strijelac dosadađnjeg dijela turskog šampionata.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ba je karijeru počeo u francuskom Rouenu, da bi zatim prešao u belgijski Mouscron, a 2007. godine stigao u Hoffenheim, ekipu u kojoj je privukao pažnju na sebe. Nakon Hoffenheima je igrao za West Ham, Newcastle, Chelsea, Bešiktaš i Shenhua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi