Dembele: Barca nije bila jedina koja me željela dovesti

Liverpool mu nije bio interesantan

Dembele: Barca nije bila jedina koja me željela dovesti

Endin Čaušević

Ousmane Dembele postao je drugi najskuplji igrač u historiji Barcelone nakon što je ljetos pojačao ovaj klub dolaskom iz Borussije Dortmund.

Dembeleov transfer mogao bi na kraju koštati Barcelonu oko 140 miliona eura, a skuplji od njega u historiji kluba bio je Philippe Coutinho jer su Katalonci za Brazilca izdvojili 20 miliona više. Ipak, Dembele nije baš počeo kako je očekivao jer je u dosadašnjem dijelu sezone imao ogromnih problema s povredama.

Transfer francuskog igrača ljetos je bio pravi hit jer je Dembele odbijao da trenira s Dortmundom i nije želio da se priključi pripremama njemačkog tima. Na sve načine pokušao je da ostvari transfer u Barcelonu što je na kraju uspio. Ipak, otkrio je da je za njega prije skoro dvije godine bio zainteresovan i Liverpool.

"Kada sam napuštao Rennes razgovarao sam s Dotmundom, Liverpoolom i Barcelonom. Tada sam odbio Barcu jer sam mislio da je prerano da idem tamo. Međutim, kada su me ponovo kontaktirali ljetos jednostavno nisam mogao reći ne. Rekao sam čelnicima Dortmunda da želim naputiti klub jer ne možete dva puta odbiti Barcelonu. I Liverpool se javljao ponovo, ali nisu mi bili interesantni", rekao je Dembele.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi