Valverde ogorčen zbog penala: Ne znam zašto je dosuđen
Foto: EPA

Trener Barcelone nakon Las Palmasa

Valverde ogorčen zbog penala: Ne znam zašto je dosuđen

Midhat Šljivak

Barcelona je sinoć na Kanarskim Ostrvima napravila veliki kiks. Las Palmas im je otkinuo dva boda (1:1) i sada je utrka za prvaka katalonskog tima sa madridskim Atleticom potpuno otvorena.

Nezadovoljan je suđenjem Mateu Lahoza trener Barcelone Ernestvo Valverde. Ipak, nije želio da previše da komentariše, ali tvrdi da je penal bio nevidljiv.

"Penal je dosta utjecao na nas. Postigli su gol iz nepostojećeg penala i to ih je znatno ojačalo", istakao je Valverde, te je dodao:

"Ne želim previše pričati o suđenju, ali ne znam zašto je dosuđen penal. Nakon gola oni su se odlično branili, a mi nismo imali konstantnost u igri. Previše smo žurili i nismo imali dobar zadnji pas. Sada sve moramo učiniti da pobijedimo Atletico u nedjelju", rekao je Valverde.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona sada ima samo pet bodova prednosti u odnosu na Atletico, a ova dva tima će u nedjelju odigrati veliki derbi na Nou Campu nakon čega bi mnoge stvari mogle biti jasnije u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi