Dembele ne može igrati za Barcelonu do kraja sezone
Foto - EPA

Za njega je prvenstvo odavno završeno

Dembele ne može igrati za Barcelonu do kraja sezone

M. Šljivak

Ousmane Dembele ne može nastupati za Barcelonu do kraja sezone u La Ligi.

Francuski fudbaler nije u mogućnosti da nastupa u prvenstvu jer je klub umjesto njega u februaru angažovao i registrovao Martina Braithwaite, nakon što je Dembele zadobio povredu koja ga je od terena odvojila na nekoliko mjeseci.

Čak i ako spreman za nastavak sezone, specijalna dozvola koju je tim s Nou Campa dobio za dovođenje još jednog igrača nakon njegove povrede, onemogućava mu nastup i Dembela u prvenstvu nećemo gledati do kraja sezone.

Dembele će međutim imati pravo nastupa u Ligi prvaka, gdje je registrovan zajedno s otalim igračima, ali sigurno da je to mala utjeha jer postoji mogućnost da Barca odigra samo još jedan meč u ovom takmičenju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonci su s Napolijem odigrali neriješeno prvi meč osmine finala, a rezultat je na San Paolu bio neriješen 1:1. Drugi meč bi se nakon svih problema s pandemijom trebao odigrati u agusutu.

Dembele je ove sezone prije povrede odigrao devet utakmica i postigao je samo jedan gol i te utakmice bi mu mogle biti i posljednje u dresu Barce s obzirom na to da je jedan od igrača kojem se predviđa odlazak iz kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi