Barcelona potvrdila: Sutra će svi igrači i ostali članovi prvog tima biti testirani

U petak počinju trenirati

Barcelona potvrdila: Sutra će svi igrači i ostali članovi prvog tima biti testirani

Endin Čaušević

Situacija u Španiji popravlja se iz dana u dan kada je u pitanju pandemija koronavirusa.

Sva sportska dešavanja prekinuta su u ovoj zemlji prije skoro dva mjeseca, ali život na Pirinejima se već lagano vraća u normalu. Sada je već jasno da bi se La Liga trebala nastaviti početkom narednog mjeseca, a klubovi su dobili dozvolu da počnu trenirati.

Čelnici La Lige objavili su prije nekoliko dana da su dobili upute da svi igrači i članovi kluba moraju biti testirani, te da ekipe mogu početi trenirati, a ukoliko neko bude zaražen ide u karantin.

Villarreal je prvi klub koji je uspješno prošao testiranje i već sutra ovaj tim počinje s treninzima. Danas se oglasila i Barcelona koja je potvrdila jasan plan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonci su objavili da će sutra svi igrači prvog tima, te ostali članovi biti testirani, a da se rezultati očekuju u četvrtak. Također, plan je da ekipa nastavti s treninzima u petak nakon skoro dva mjeseca pauze.

Treba dodati da su Nijemci već dobili dozvolu da 15. maja nastave takmičenje u Bundesligi, a pored Španaca i Italijani ove sedmice počinju trenirati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti