Dembele rezervna opcija za Real
Foto: EPA

Ako ne dovedi Mbappea

Dembele rezervna opcija za Real

Midhat Šljivak

Madridski Real mogao bi uskoro poslati ponudu za fudbalera Borussije iz Dortmunda Ousmanea Dembelea.

Kraljevi već dugo žele dovesti pojačanje u ofanzivnom dijelu tima. Prva opcija je Monacov Kylian Mbappe, ali je konkurencija za njegovo dovođenje zaista velika.

Ako ostanu bez Mbappea, Los Blancosi će se okrenuti dovođenju drugog Francuza, Ousmanea Dembelea iz Borussije.

Dembele je još jedna velika nada francuskog fudbala. U timu iz Dortmunda je pokazao da se radi o zaista fantastičnom fudbaleru, a u njemačkom timu je postigao 10 golova u 49 nastupa.

Oko eventualnog transfera ovog 20-godišnjaka će se vjerovatno sve znati do kraja prelaznog roka. Real će u narednom periodu pokušati da završi transfer Mbappea, a ako im to ne uspije, ostaviće dovoljno vremena da završe posao s Borussijom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Reala, interes za ovog mladog fudbalera pokazala je i Barcelona, kao i Manchester City.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi