Dembele: Sljedeće sezone ćemo biti bolji u Ligi prvaka
Foto: EPA

Napadač Celtica o narednoj sezoni

Dembele: Sljedeće sezone ćemo biti bolji u Ligi prvaka

Zvijezda škotskog Celtica Moussa Dembele tvrdi da je njegova ekipa spremna za bolja izdanja u Ligi prvaka naredne sezone.

Ekipa Celtica u svom ovosezonskom nastupu u Ligi prvaka nije uspjela zabilježiti ni jednu pobjedu, te su takmičenje završili već u grupnoj fazi. 

Celtic je u šest odigranih utakmica zabilježio tri poraza i tri neriješena rezultata, dok je u domaćim takmičenjima škotska ekipa dominirala tokom čitave sezone.

Ipak, Dembele vjeruje da je došlo vrijeme za bolje rezultate Celtica i u Ligi prvaka.

"Bolje ćemo se spremiti. Čitavu sezonu smo igrali zajedno i ide nam odlično"...Sljedeće sezone ćemo biti još bolji, ali ne mogu reći da će biti lakše. Jedna stvar je sigurna, dosta smo napredovali ove sezone i sada smo bolji tim", izjavio je mladi francuski napadač.

Iza Mousse Dembelea je fantastična sezona u dresu Celtica. On je u 49 nastupa u domaćim takmičenjima u dresu ove ekipe uspio postići 32 gola, dok je i, uprkos slabim izdanjima Celtica, u Evropskim takmičenjima postigao pet golova u 12 odigranih susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi