Dembele "tjera" engleski klub da ga kupi na kraju sezone?

Francuski napadač u centru pažnje

Dembele "tjera" engleski klub da ga kupi na kraju sezone?

Endin Čaušević

Francuski fudbaler Ousmane Dembele prošlog ljeta potpisao je za Barcelonu u koju je stigao iz Borussije Dortmund.

Dembele je postao drugi najskuplji igrač u historiji katalonskog kluba, ali ne može se baš pohvaliti da blista u prvoj sezoni. Francuski fudbaler imao je velikih problema s povredama i tek prije nekoliko sedmica vratio se na teren.

Jasno je da će se Dembele morati izboriti za mjesto u prvom timu jer je konkurencija zaista žestoka. No, mediji u Španiji navode da bi već na kraju ove sezone Dembele ponovo mogao promijeniti sredinu iako je to zaista teško očekivati.

Navodno, Dembele sada ima želju da se okuša u engleskom Premiershipu, te je već u kontaktu s čelnicima Arsenala. Kako piše madridski As, on je tražio od londonskog kluba da pošalje ponudu na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, ubrzo je stigao i demant od strane medija koji su privrženi Barceloni, te su poručili da se od Dembelea tek očekuje da pokaže svoj kvalitet u dresu Barcelone.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi