Pellegrini: Možda možemo pobijediti Messija

Veznjak Rome optimističan pred dvomeč četvrtfinala Lige prvaka

Pellegrini: Možda možemo pobijediti Messija

Romu uskoro očekuje dvomeč četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone, a iako ističe da je Barcin Lionel Messi najbolji na svijetu, veznjak Vučice Lorenzo Pellegrini smatra da njegova ekipa ima šanse u sudaru sa katalonskim velikanom.

Lorenzo Pellegrini je nastupio i za selekciju Italije koja je prije nekoliko dana igrala prijateljski meč sa Argentinom, ali je Lionel Messi propustio taj duel. Ipak, Pellegrini će se vrlo brzo, 4. aprila, naći nasuprot argentinskog virtuoza.

"Messi je najbolji na svijetu. Ali čak i on je gubio i možda ga možemo pobijediti, možda već za nekoliko dana... On svakako pravi razliku, ali 11 igrača izlazi na teren", izjavio je Pellegrini za Corriere dello Sport, pa se dotakao i utakmice protiv Argentine koju je Italija izgubila:

"Utakmica sa Argentinom? Više bih volio da je i Messi igrao... Igrati protiv najboljih na svijeti je fantastična stvar, čak i samo vidjeti ih na terenu je sjajno... Ako bi ga mogli pobijediti, svi bi to voljeli. Mislim svi osim njega", poručio je na kraju šaljivim tonom Pellegrini.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, prvi četvrtfinalni meč Barcelona i Roma igraju na Nou Campu 4. aprila, dok je revanš zakazan za šest dana kasnije na stadionu Olimpico u Rimu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti