Dembele u Barci u drugom najskupljem transferu ikad
Foto: EPA

Dogovoren transfer s Barcelonom

Dembele u Barci u drugom najskupljem transferu ikad

M. Šljivak

Ousmane Dembele postaće ubrzo novi igrač Barcelone.

Katalonski velikan dogovorio je s Borussijom iz Dortmunda kupovinu 20-godišnjeg fudbalera koji će tako karijeru nastaviti tamo gdje je želio - na Nou Campu.

Transfer Dembelea će biti drugi najveći ikad. Barca će za njegove usluge izdvojiti 120 miliona eura, što je najveća cifra u fudbalskoj historiji. Rekord drži Neymar koji je ovog ljeta prešao iz Barcelone u PSG za 222 miliona eura. Također, Borussija bi kroz razne bonuse mogla inkasirati dodatnih 30 miliona, pa je ukupna vrijednost transfera 150 miliona eura.

Tako je saga o prelasku francuskog fudbalera konačno završena. On će u narednim danima službeno potpisati ugovor s katalonskim gigantom i na Nou Camp stiže kao zamjena za Neymara.

Dembele je samo jednu sezonu proveo u timu iz Dortmunda. Stigao je prošlog ljeta iz Rennesa za 15 miliona eura, a sada odlazi za 10 puta više novca.

Odigrao je ukupno 49 utakmica za Borussiju i postigao je 10 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti