Dembele u utorak na operaciji

Za njega je sezona završena

Dembele u utorak na operaciji

S. Mlaćo

Sezona za Ousmanea Dembelea je završena zbog neugodne povrede.

Dembele će biti operisan u utorak u Finskoj, što su i potvrdili iz Barcelone.

Nije poznato koliko će tačno odsustvovati sa terena, no jasno je da u Barceloni moraju u potragu za njegovom zamjenom.

Zanimljivo da je ovo za Dembelea deseta jubilarna povreda na Nou Campu, a sada se radi o rupturi tetive u predjelu prednje lože.

Da li će Savez dozvoliti transfer?

Zamjena za povrijeđenog igrača mora biti fudbaler koji je registrovan u Španiji. Dakle, u obzir ne dolaze igrači iz drugih evropskih nacionalnih takmičenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona ima 20 dana od dana potvrde povrede svog igrača da obavijesti savez o onome što želi učiniti. Nakon toga će medicinski komitet imati tri dana da pregleda peticiju kluba. Ukoliko ista bude odobrena, Barcelona će imati 15 dana da dovede novog igrača.

Ukoliko se Dembele oporavi brže nego što je očekivano, on ne može ponovo biti priključen ekipi (igrati) do naredne sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije