Novi šok za Barcelonu: Athletic Bilbao golom u 93. minuti prošao u polufinale Kupa Kralja

Williams junak domaćih

Novi šok za Barcelonu: Athletic Bilbao golom u 93. minuti prošao u polufinale Kupa Kralja

E. Čaušević

Athletic Bilbao večeras je na svom terenu pobijedio Barcelonu sa 1:0 u četvrtfinalu Kupa Kralja golom u 93. minuti utakmice.

Prvu šansu na utakmici imala je Barcelona koja je zaprijetila u petoj minuti preko Fatija, ali je on šutao pored gola. Prvu veliku priliku Athletic Bilbao je imao u 31. minuti, u šansi je bio Raul Garcia, no nije bio precizan.

Nekoliko minuta kasnije zaprijetio je Rakitić, ali je ostalo 0:0. Bilbao je čekao svoje šanse iz kontri i imao nekoliko dobrih akcija u finišu prvog dijela, no nisu našli put do mreže Barcelone.

U drugom poluvremenu Barcelona je imala incijativu i dominirala na sredini terena. Nevjerovatnu šansu u 70. minuti imao je Griezmann koji je bio sam ispred golmana domaćih, ali je loše šutirao, te je Unai Simon to uspio odbraniti.

Messi je mogao sve završiti u 88. minuti kada ga je Arthur sjajno uposlio, no Simon je fantastično zaustavio udarac Argentinca i ostavio Bilbao u životu.

Samo dvije minute kasnije i Bilbao je imao dobru šansu. U prilici se našao Williams, ali je loše šutirao. No, kada su svi mislili da ćemo gledati produžetke Athletic je došao do pobjede.

U 93. minuti Ibai Gomez je centrirao s desne strane, a najviši u kaznenom prostoru Barcelone bio je Williams koji pogađa za 1:0 i erupciju oduševljenja na San Mamesu, te je tako poslao svoj tim u polufinale Kupa Kralja.

Zanimljivo da u polufinalu Kupa Kralja nema klubova poput Barcelone, Real Madrida, Atletico Madrida, Valencije... Za finale će se boriti drugoligaš Mirandes, Granada, Real Sociedad i Athletic Bilbao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realno_govoreci
Gdje onaj UEFAlonac sto se Realo maloprije smijao,hahhahhahhahahhshhahahhahahhahahahhahahahhahahhahaha
17 3
kiklop
Barcelona ispala i odmah dolazi notifikacija od ovog portala, a nakon ispadanja reala nije dosla!! Al' hajde.....Barca je ipak veliki klub
5 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi