Dembele zbog pertli na kopačkama nije zaigrao protiv Intera

Valverde nije oduševljen njegovim ponašanjem

Dembele zbog pertli na kopačkama nije zaigrao protiv Intera

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone u srijedu su na domaćem terenu pobijedili Inter sa 2:0 u derbiju trećeg kola grupne faze Lige prvaka.

Katalonski klub je uspio doći do nova tri boda iako su u ovom susretu bili izuzetno oslabljeni jer je Lionel Messi s tribina pratio utakmicu zbog povrede ruke. Svi su očekivali da će njegovo mjesto u prvom timu zauzeti Ousmane Dembele koji je veoma dobro otvorio sezonu, no na kraju šansu je dobio Rafinha koji je postigao prvi gol na meču.

Dembele čak nije ni ulazio s klupe, a katalonski Sport prenosi da je Ernesto Valverde ljut na njega zbog ponašanja na meču sa Sevillom. U trenutku kada se Messi povrijedio trener Barce poslao je Dembelea na zagrijavanja i očito i njega je iznenadilo što će tako rano ući u igru.

Valverdea je iznervirala činjenica da Dembele u svlačionici nije čak ni pertle zavezao, a zbog njegovog nonšalantnog ponašanja ekipa je igrala s igračem manje čak deset minuta. Na kraju je to koštalo francuskog igrača koji je protiv Intera grijao klupu, a sve su šanse da će istu sudbinu doživjeti i sutra u El Clasicu protiv Real Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi