Zna li Lopetegui šta da radi? Osjetljive su dvije pozicije za duel s Barcom
Lopetegui stvarno nema pravo na kiks, makar rival bio Barcelona i to na Nou Campu, pošto će svaki naredni poraz vjerovatno značiti i kraj njegove avanture u Madridu

U nedjelju veliki derbi

Zna li Lopetegui šta da radi? Osjetljive su dvije pozicije za duel s Barcom

Edmir Škorić

Ne postoji teži rival za Real Madrid u ovom trenutku na kojem bi se navijačima na neki način odužio za "nanešenu duševnu bol".

Real je bez pobjede u pet utakmica, tek je pao Plzen u Ligi prvaka, ali sada je vrijeme možda da tim Julena Lopeteguija pokaže da je još živ, da nije mrtav, da Lopetegui zaslužuje da bude trener i dalje...

Koliko god Barca dođe kao najgori mogući rival u najgore moguće vrijeme, isto tako dođe i kao najbolji u najbolje moguće vrijeme. Jer, pobijediti Barcu bi značio kraj svih mogućih kriza i nagovještaj dobrih partija. No dobro, lako je to sve napisati i reći, trebai uraditi, bez obzira što Katalonci u svojim redovima neće imati svog najboljeg igrača Lionela Messija.

Lopetegui je sasvim sigurno na ispitu kakvog dosad nije imao i ako ga ne položi, možemo već sada konstatovati da je bivši trener Kraljeva. U međuvremenu, pitanje je kakav tim će izvesti za duel s Barcom?

Nema Danija Carvajala zbog povrede, upitan je i Marcelo, ali ako bude igrao on će zauzeti mjesto na lijevom bebku. Umjesto Carvajala bit će u timu na desnom beku Nacho, a stoperi standarando - Ramos i Varane, golman Courtois.

Casemiro, Modrić i Kroos su sigurni u sredini, Bale je desno, Benzema centralno, ali ko će igrati lijevo? Mogao bi to da bude Marco Asensio, ali Isco je također u opticaju, a nije isključen ni Lucas Vasquez.

Tu se vodi dilema i tu će Lopetegui morati da donese pravi izbor, a ostalo mu je još malo vremena jer se veliki derbi igra za dva dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Utakmica svih utakmica igra se na Nou Campu u nedjelju od 16:15 sati, a donijet će nam vjerovatno pregršt uzbuđenja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi