Uspio je razbjesniti i veterane: Sprema li se mladoj zvijezdi Barce "noga"?
(Foto: EPA) Ousmane Dembele je ove sezone konačno počeo igrati nešto više, te je upisao 11 nastupa za Barcu u svim takmičenjima i postigao pet golova. Sasvim solidno, ali...

Sam je sebi kriv

Uspio je razbjesniti i veterane: Sprema li se mladoj zvijezdi Barce "noga"?

Sve je više onih koji su uvjereni da je Barcelona bacila pare i to puno njih. Prošla sezona mu se mogla oprostiti zbog povreda i mladosti, ali sada svima na Nou Campu ponestaje živaca i strpljenja sa Ousmanea Demebelea.

Dembele je prošlog ljeta stigao u Barcu iz Borussije Dortmund za čak 115 miliona eura (s bonusima se taj iznos penje na 140 miliona). Ipak, ovaj danas 21-godišnjak nije pokazao gotovo ništa u svojoj prvoj sezoni, u kojoj ga inače nisu zaobišli problemi sa povredama.

Ipak, za čelnike Barce veći problem od povreda predstavljalo je ponašanje i odnos prema radu mladog Ousmanea Dembelea. U prvoj sezoni su mu nekako progledali kroz prste, ali teško da će u drugoj učiniti isto.

A i ona je počela na sličan način. Već je protiv Seville uspio iznervirati trenera Ernesta Valverdea i to jer mu je bilo potrebno jako dugo da se zagrije za ulazak u igru, a kada je, navodno, zakasnio na utakmicu Lige prvaka protiv Intera, šefu struke Barcelone je prekipjelo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim Valverdea ovog puta su mu zamjerili i stariji igrači Barce, a prema nekim španskim medijima i Gerard Pique ga je napao zbog nedoličnog ponašanja.

Navodno mu je Valverde obećao "pakao" ukoliko pod hitno ne dođe pameti, a ne bi čudilo da se mladom Francuzu već sprema "noga" u Barci bez obzira na silne milione koje su Katalonci izdvojili za njegov transfer, koji je, mora se priznati, odrađen gotovo na silu - samo kako bi na Nou Camp stiglo skupocjeno pojačanje nakon što je klub napustio Neymar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi