Demir Peco se ne vraća među Rođene!

Visoki zahtjevi Varaždina

Demir Peco se ne vraća među Rođene! · Saznajemo

A. Čaušević

Velež će nakon 33 godine igrati u Evropi zbog čega u mostarskom klubu žele dodatno osnažiti ekipu.

U proteklom periodu Velež je bio u pregovorima sa više fudbalera, između ostalih i sa Demirom Pecom koji nastupa za Varaždin.

Po mostarskim kuloarima se uveliko pričalo o povratku, pregovori s 24-godišnjakom su ušli u završnu fazu, gotovo sve je bilo dogovoreno, međutim kako SportSport.ba saznaje od toga neće biti ništa.

Glavni razlog zašto se Peco neće vratiti u matični klub je visoka odšteta koju je Varaždin tražio za njegov igrački karton.

Naime, bivši omladinski reprezentativac BiH s hrvatskim klubom ima ugovor još 18 mjeseci i bez obzira na Varaždinovo ispadanje u niži rang isti će i dalje biti validan.

Peco je Mostarac, prošao je omladinske selekcije Rođenih te je bio velika želja klupske Uprave i trenera Feđe Dudića.

Oglasi

Za sada je sigurno da će se na prozici zakazanoj za 10. juni u 18:30 na stadionu Rođeni od novih lica pojaviti ofanzivac Dženan Zajmović i defanzivac Tarik Isić.

Velež će sigurno u narednim sedmicama nastojati da dovede još neko od pojačanja, a kako saznajemo prioritet će biti igrači mlađi od 21 godine.

Do sada su Rođene napustili golman Vedran Kjosevski, defanzivac Konstantin Cheshmedjiev i veznjak Seid Behram koji su u potrazi za novom sredinom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Velež je već dogovorio i prve pripremne mečeve. U četvrtak 17. juna Mostarci će gostovati Vitezu iz Bužima povodom 50 godina postojanja kluba iz Krajine, dok će 24. juna na Kupresu igrati test utakmicu protiv Tuzla Cityja.

Prvi zvanični susret u novoj sezoni Velež će odigrati 8. jula i to u sklopu prvog pretkola Konferencijske lige. Evropskog rivala Rođeni će saznati 15. juna u Nyonu, dan kasnije bit će održan i žrijeb drugog pretkola.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Grohot
ne znam da li biH plakao ili bih se radovao?!
3 4
Realist
A ciganluka cuj dogovor pri kraju jer su dogovorili sve sa igracem a nisu dogovorili s klubom s kojim ima ugovor jos godinu ipo. Zar ne bi trebalo biti obrnuto.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi