Demirović i Kovačević optimistični pred okršaj s Njemačkom

Mladi reprezentativci trenirali u Butmiru

Demirović i Kovačević optimistični pred okršaj s Njemačkom

E. Čaušević

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine trenirala je danas u Butmiru u sklopu priprema za utakmicu protiv Njemačke.

Mladi reprezentativci naše zemlje okupili su se jučer na Ilidži, a danas su odradili novi trening pred meč protiv Njemačke u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naš napadač Ermedin Demirović sigurno da najbolje poznaje našeg protivnika s obzirom da je nekada igrao kao omladinac u Ligi Njemačke.

"Jako treniramo, dobro smo raspoloženi i jedva čekamo da počne meč. Za mene će ovo biti posebna utakmica jer znam većinu igrača Njemačke. Njihov štoper je moj najbolji drug i radujem se susretu sa njima. Nadamo se pozitivnom rezultatu. Ako svi damo maksimum u budemo djelovali kao ekipa što je bio slučaj u prethodnim susretima, onda imamo dobre šanse da napravimo dobar rezultat", rekao je Demirović.

Golman Vladan Kovačević smatra da mlada reprezentacija BiH ima kvalitet da se adekvatno suprotstavi svakom protivniku.

"Njemačka je favorit i to je jedna od najboljih evropskih ekipa u ovom u ovom uzrastu. Ipak, igramo na našem terenu, pred našom publikom i sigurno da ni njima neće biti lako. Ova ekipa može da igra protiv bilo koga i nadamo se još jednom uspjehu". kazao je mladi golman Sarajeva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi