Demirović i Turkeš glavna tema u Švicarskoj

Bh. dvojac u životnoj formi

Demirović i Turkeš glavna tema u Švicarskoj

S. Mlaćo

Švicarska je obećana zemlja za nogomtaše iz BiH. To nam je manje više i poznato, a ove sezone ovu tvrdnju potvrđuju dva bh. napadača Ermedin Demirović i Aldin Turkeš.

Mladi bh. reprezentativac Ermedin Demirović u životnoj je formi. Demirović je u St. Gallen stigao na posudbu iz Alavesa i to se pokazalo kao pravi potez.

Brzo je došao u sjajnu golgetersku formu i trenutno je na osam pogodaka te tri asistencije u deset utakmica. Drugi je strijelac lige i najzaslužniji što St. Gallen se nalazi na sjajnom trećem mjestu.

Demirović dijeli drugo mjesto na listi strijelaca sa saigračem Jordijem Quintilom, a prvo mjesto drži sjajni napadač Young Boysa Jean Pierre Nsame sa čak 15 postignutih pogodaka.

Zanimljivo da Demirovića mnogo vide kao nasljednika Edina Džeke, te ga vjerovatno uskoro očekivati na spisku A reprezentacije.

I u drugom rangu švicarskog nogometa glavna tema je Bosanac. Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje Aldin Turkeš  nemilosrdno'rešeta' protivničke mreže.

Turkeš, član tima Lausanne Sport, postigao je 14 pogodaka i prvi je strijelac lige, te vodi svoj tim ka elitnom rangu.

Uz 14 pogodak Turkeš je dodao i jednu asistenciju, a tri puta su upisao i u listu strijelaca u Kup takmičenju.

Tek su u 23 godine i Švicarci vjeruju da bi uskoro mogao zaigrati i za A reprezentaciju Švicarske. Da li će prije toga stići poziv iz BiH, ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi