Turkeš po starom: Novi gol i ubjedljiva pobjeda Lausannea
Foto: Lausanne-Sport

Briljira u Švicarskoj

Turkeš po starom: Novi gol i ubjedljiva pobjeda Lausannea

Mladi bh. napadač Aldin Turkeš nastavio je seriju pogodaka u Švicarskoj.

Ovaj bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine trenutno je prva zvijezda u Lausanneu, a novi gol, ujedno 13. u ligi, postigao je danas u derbiju protiv Willa.

Turkešov tim u meču 15. kola Challenge lige je na kraju slavio ubjedljivo s 5:0, a pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno već u prvih 45 minuta. Zeqiri i Flo su se golovima u 32. i 39. minuti pobrinuli za vodstvo Lausannea na poluvremenu, da bi u nastavku golijadu nastavio upravo Turkeš.

U strijelce su se do kraja meča upisali još Koura i Monteiro za velikih 5:0.

Na čelu liste strijelaca u drugom rangu Švicarske upravo je Turkeš, a koliko dobro ide njemu, toliko ide i njegovom Lausanneu koji je prvi na tabeli sa 33 osvojena boda. Slijedi ga Grasshoppers sa sedam manje, te Will sa osam.

Top Komentari

HAMZA456789
31.10 ste napisali da ima 14 pogodaka u sezoni?!
0 1
adoado
I zasto ga nezove Prosiecki, ako zabija tolko golova?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi