Demirović sasvim iskreno: Dugo sam tu, ali nikad nisam imao osjećaj da svako voli državu kao sada

Sjajni napadač Augsburga

Demirović sasvim iskreno: Dugo sam tu, ali nikad nisam imao osjećaj da svako voli državu kao sada

Esmer Oštraković, foto: T. Hebib

Ermedin Demirović je utakmicu protiv Engleske počeo kao kapiten i odigrao je dosta dobru utakmicu, naravno onoliko koliko smo igrali prema naprijed.

Bilo je jako teško očekivati da će Demirović imati mnogo prostora na toj utakmici, ali ono što je za svaku pohvalu jeste njegova velika želja i borba na toj utakmici.

Našu reprezentaciju sutra očekuje prijateljska utakmica protiv Italije, a pred taj susret govorio je upravo Demirović.

"Raspoloženje je na nivou. Oni su favoriti i svi znamo ko je Italija. Nismo tu da pružamo ruke nego da damo maksimum. Možda uz neke promjene i bolje sa loptom možemo i do boljeg rezultata. Sve je ovo priprema za nešto drugo. Očekujemo dobru utakmicu."

Protiv Engleske nam je nedostajalo snage za punih 90 minuta, da li smo uspjeli podići formu za ovu utakmicu?

Oglasi

"Gledajte imali smo svi napornu sezonu. Ovaj termin nije najlakši. Imali su i odmor prije toga. Neko je došao odmah sa utakmice. Falila je koncentracija, ali mislim da je svako probao dati maksimum.

Mislim da svako zna da možda jedna situacija odlučuje utakmicu. Oni imaju rezultat i onda je teže. Sutra od starta idemo na 100% i vidjet ćemo šta će nam to donijeti."

Koliko ovakve utakmice pomažu. Slijedi Liga nacija i jaki protivnici?

"Što je protivnik bolji moramo i mi da se bolje pripremimo. Novi taj fudbal je na istom nivou. Samo možeš uživati u ovim utakmicama. Trebamo uživati i naravno da će nam to pomoći za Ligu nacija i kvalifikacije."

Iza tebe je fantastična sezona, ali i nova uloga u reprezentaciji. Kako se osjećaš?

Oglasi

"Nisam imao riječi za ovo, danima sam ležao u krevetu i nisam mogao vjerovati da me selektor izabrao za kapitena. Nisam to očekivao ni kao malo dijete. Probat ću dati svoj maksimum i da budem tu za igrače kao i u Augsburgu."

Kada govorimo o motivaciji i koncentraciji sigurno da i protiv nešto slabijih reprezentacija imamo pristp kao protiv Italije i Engleske i rezultat bio bolji?

"Može sigurno. Svi znamo da to treba bolje, ali od prvog dana se primjeti ta promjena koju nismo imali. Dugo sam tu, igrao sam za u-21, ali nikad nisam imao osjećaj da svako voli državu kao sada trenutno. Dobro ćemo se pripremiti protiv svakoga i ovdje nema stajanja kod novog stručnog štaba. Znamo koji je cilj."

Danas se pojavila informacija o ponudi jednog od evropskih velikana?

"Ne znam ništa, fokusiran sam na reprezentaciju, onda idem na odmor, a ostale odluke idu malo kasnije", rekao je Demirović.

Top Komentari

Kulla_Ado
Svaka cast momcino, vidim novog lidera U tebi. Samo tako nastavi!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi