Italijani su pokazali koliko nas "poštuju": Kao da smo Andora ili Malta

Možda im se osveti

Italijani su pokazali koliko nas "poštuju": Kao da smo Andora ili Malta

Edmir Škorić

Nakon poraza od Engleske 3:0 u Londonz, reprezentacija Bosne i Hercegovine sprema se za nedjeljni okršaj s Italijom u Empoliju, što će biti druga utakmica Sergeja Barbareza na klupi našeg dražvnog tima.

Značajan broj promjena doživjela je reprezentacija otkako je Barbarez stigao. Dosta je novih igrača, neki su se oprostili, pa 3:0 poraz od velesile Engleske ne treba gledati kao veliki neuspjeh, ali da bi se poboljšao kompletan utisak, važno je sada u Italiji ostaviti puno bolji dojam.

Italijani su prije nekoliko dana bili očajni protiv Turske (0:0), doslovno nisu ličili na ozbiljnu evropsku reprezentaciju, tako da i Luciano Spalletti može da bude zabrinut i on također kao i Barbarez želi da u nedjelju vidi puno bolje izdanje svoje ekipe.

Za Azzurre će ovo biti još jedna provjera pred polazak Euro i ujedno generalna proba za meč s Albanijom u okviru 1. kola koji je na programu 15. juna.

Spalletti razmišlja o promjeni formacije i provest će nove testove kako bi isprobao neke igrače poput Gattija (Acerbijeva zamjena), ali i Buongiorna koji bi mogao krenuti od početka. Tu je i početna prilika za Folorunshoa za kojeg se očekuje da će biti u početnoj postavi, a Scamacca će imati prednost nad Reteguijem.

Oglasi

Prijateljska utakmica između Italije i Bosne i Hercegovine odigrat će se u nedjelju, 9. juna na stadionu Carlo Castellani s početkom u 21 sat, ali ono što nam je zaparalo oči je najava u italijanskim medijima.

Na mnogim portalima naglašeno je da će BiH igrati u 3-5-2 formaciji, te da će istrčati ovih 11: Vasilj; Ahmedhodžić, Katić, Radeljić; Bičakčić, Hajradinović, Šarić, Tahirović, Gazibegović; Džeko, Demirović

Naravno, Džeko neće igrati protiv Italije po ranijem dogovoru sa selektorom, a već je poznato da će Barbarez praviti promjene i da Vasilj ovaj ptu neće braniti.

I dok se to Italijanima može progledati kroz prste, šokantno je i neshvatljivo da su za selektora naveli Savu Miloševića, koji naravno već neko vrijeme nije selektor bh. tima. Djeluje kao da su nas Italijani u najmanju ruku svrstali u rang malih selekcija kao što su Andora ili Malta i za koje nije važno ni znati neke najosnovnije informacije.

Istu grešku napravili su i engleski mediji i to možda najbolje govori koliko nas (ne)ozbiljno shvataju rivali.

Ovo bi svakako mogao biti dodatni motiv našim momcima da u nedjelju naprave što bolji rezultat protiv bivšeg svjetskog i evropskog prvaka, koji je protiv Turske bio toliko loš da su automatski mnogi navijači te selekcije počeli da se brinu i da smatraju teškom misijom prolazak grupe u kojoj su pored Albanije još Hrvatska i Španija.

Top Komentari

Damat81
Nemojte se ljutiti braćo Bosanci. Pa vi ste prije par godina tvrdili da ste vi balkanski Brazil. Nakon nekoliko par dobrih utakmica u nekim kvalifikacijama, da li za Euro ili Sp. I to tvrditi dok uz vas postoji jedna Srbija koja je za vas 'Amerika', a o nama Hrvatima da ne govorimo, jer tu ne možete ni u istu rečenicu, je više nego suvislo. Budite realni, prizemljeni i ne vrijeđate niti Andoru, Maltu, San Marino, jer niste daleko. Poniznost stvara velikane!
2 2
JedanIzMostara
Ja bi volio da smo dobri ko Argentina, da smo peterostruki svijetski i evropski prvaci, ali nismo. Mi smo trenutno rang Litvanije, Estonije, Andore, Luxembourga, mozda Islanda. Sta se cudimo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti