Demirović proslijeđen u B tim Alavesa

Ne dobija šansu u prvom timu

Demirović proslijeđen u B tim Alavesa

Mladi reprezentativac BiH Ermedin Demirović, kako stvari stoje, igrat će za B tim Deportivo Alavesa do kraja sezone.

Demirović je u redove španskog prvoligaša stigao u ljeto prošle godine, a iako je ne tako davno postizao golove za tim u Kupu kralja, u posljednje vrijeme ipak ne dobija priliku toliko često.

U ovom momentu Demiroviću se izuzetno teško izboriti za priliku pored konkurencije koju čine stariji, iskusniji i mnogo više plaćeni Guidetti, Sobrin i Munir, pa je odluka o vraćanju u B tim i razumljiva, jer će tu svakako imati više prilike za igru.

Kako prenose španski mediji, Demirović će i dalje trenirati sa prvotimcima, no utakmice će igrati za B tim koji se takmiči u četvrtom rangu tamošnjeg fudbala.

Ovaj 20-godišnji napadač je u Španiju stigao iz Njemačke, gdje je igrao za omladinske selekcije RasenBallsport Leipziga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi