Demirović s dva gola zablistao u debiju za Deportivo Alaves
Nakon šest mjeseci dobio je šansu da debituje za Alaves i na najbolji mogući način pokazao je koliko vrijedi

Diego Costa se u stilu vratio u Atletico Madrid

Demirović s dva gola zablistao u debiju za Deportivo Alaves

Endin Čaušević

Fudbaleri Deportivo Alavesa savladali su večeras Formenteru u gostima u prvoj utakmici osmine finala Kupa Kralja sa 3:1. Pobjedu je upisao i Atletico Madrid koji je sa 4:0 kao gost bio bolji od Lleide.

Alaves je opravdao ulogu favorita u večerašnjoj utakmici, a meč je obilježio mladi bh. reprezentativac Ermedin Demirović koji je na najbolji mogući način debitovao za Alaves. Gosti su poveli u 36. minuti kada je Lopez asistirao, a mrežu domaćih zatresao je Demirović. Gol možete pogledati na OVOM linku.

Početkom drugog dijela domaći su poravnali na 1:1 golom Rose, no samo desetak minuta kasnije Alaves je ponovo poveo. Sobrino je sada bio asistent, a prekrasan gol petom postigao je ponovo Demirović. Posao u ovom meču za goste završio je Munir koji je postavio konačnih 1:3. Drugi gol bh. napadača možete pogledati OVDJE.

Pobjedu u prvom meču osmine finala Kupa Kralja ostvario je i Atletico Madrid koji je kao gost savladao Lleidu sa 4:0. Meč u Lleidi obilježio je Diego Costa koji se nakon šest mjeseci vratio na teren nakon što je ljetos iz Chelseaja stigao u Atletico.

Jorgandžije su povele golom Godina u 33. minuti, a samo četiri minute kasnije Torres je povisio na 0:2. Na 0:2 povisio je Diego Costa u 69. minuti iako je samo pet minuta kasnije ušao u igru. Konačnih 0:4 u finišu meča postavio je Griezmann.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi