Demirović strijelac u porazu Sochauxa

Francuska Ligue 2

Demirović strijelac u porazu Sochauxa

Novopečeni "A" reprezentativac BiH Ermedin Demirović postigao je večeras gol za svoj Sochaux.

Demirovićev tim je u sklopu 15. kola francuske Ligeu 2 poražen na domaćem terenu od Auxerrea s visokih 4:1, a jedini gol za Sochaux bio je upravo djelo ovog mladog bh. napadača.

Prvi pogodak je pao u 18. minuti, kada je vodstvo gostima donio Philippoteaux, da bi u 53. minuti na 2:0 povisio Tacalfred. Samo deset minuta kasnije u strijelce se upisao i Demirović, s bijele tačke, a na isti način Auxerre je u 79. preko Philippoteauxa postigao i treći gol na meču.

Gosti na tome nisu stali, nastavili su dominirati pred golom Sochauxa, što im se isplatilo dvije minute prije kraja utakmice. Konačnih 4:1 je postavio Adeoti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Razloga za slavlje nije imao ni Faruk Hadžibegić, čiji je Red Star poražen s minimalnih 1:0 od Nancyja, a identičnim rezultatom Paris FC kojeg vodi Mehmed Baždarević je savladao Le Havre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi