Velika čast pripala Ermedinu Demiroviću pred sutrašnji meč
Ermedin Demirović je ove sezone upisao 12 ligaških nastupa za Sochaux, te je postigao tri gola i dodao dvije asistencije

Uručuje plaketu potomcima legendarnog fudbalera

Velika čast pripala Ermedinu Demiroviću pred sutrašnji meč

Sochaux će sutra na stadionu Bonal ugostiti Auxerre u utakmici 15. kola francuske Ligue 2, a prije početka utakmice će biti upriličena i mala svečnost.

Naime, Sochaux ove sezone slavi 90 godina postojanja, a neizostavan dio historije ovog kluba je i legendarni Etienne Mattler, "Lav iz Belforta".

Mattler je za Sochaux nastupa od 1929. do 1946. godine i osvojio nekoliko trofeja sa ovom ekipom. Bio je neizostavan dio reprezentacije Francuske, a preminuo je 1986. godine.

Sjećanje na ovog velikana je veliki dio kampanje kojom Sochaux obilježava 80 godina postojanja, a sutra će na stadionu Bonal, pred početak meča njegovim dvjema kćerkama, unucima i praunucima biti uručena plaketa u ime kluba.

Čast da uruči plaketu imat će naš mladi fudbaler Ermedin Demirović, koji pruža sjajne partije u Sochauxu i koji je proglašen najboljim igračem mjeseca septembra u ovoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi