Demirović će biti jedan od nosioca igre mlade selekcije BiH, a očekuje se protiv Moldavije već da ponovo pokaže svoje golgeterske sposobnosti

Napadač mlade selekcije BiH pred otvaranje kvalifikacija

Demirović: Volim igrati pod pritiskom, ne treba se nikoga bojati u našoj grupi

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak na Grbavici igra prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Protivnik našoj selekciji je tim Moldavije, a očekuje se da izabranici Vinka Marinovića kvalifikacije otvore pobjedom.

Jedan od igrača, koji će u ovim kvalifikacijama biti nosioc igre je Ermedin Demirović, koji je u prošlom ciklusu pokazao o kakvom se sjajnom strijelcu radi. On vjeruje u dobro otvaranje kvalifikacija, te da će reprezentacija pokušati pomrsiti račune i favoritima u našoj grupi.

"Teška nam je grupa, ali i prošle kvalifikacije je bilo tako. Atmosfera u ekipi je sjajna, mislim da će biti sve dobro. Očekujem da damo sve od sebe i pobijedimo Moldavije i onda ima dosta vremena do septembra da se sastanemo, vjerovatno će biti i još nekih prijateljskih utakmica" ističe Demirović.

Grupa je teška, ali već su izabranici Vinka Marinovića pokazali da mogu igrati i protiv najjačih selekcija.

"Kao što sam rekao imamo tešku grupu, dvije selekcije iz naše grupe igraju na Evropskom prvenstvu. Ja poznajem malo i selekciju Njemačke, ali ne treba se bojati. Igrali smo protiv Portugala, Švicarske da možemo igrati i protiv jačih selekcija. Dat ćemo sve od sebe i ne trebamo se nikoga plašiti. Naravno da mi je cilj da u svakoj utakmici idemo na pobjedu, pa vidjet ćemo šta će na kraju biti", kaže napadač mlade selekcije.

Od njega, Čavara, Šerbečića se očekuje da predvode ovu selekciju u kvalifikacijama

"Ja volim igrati pod pritiskom, ja sam takav igrač, za to se i igra nogomet. Vjerujem u ovu selekciju da možemo kao tim, kao jedna familija pokušati ostvariti što bolje rezultate", kazao je Demirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi